Claudiának írta búcsúlevelét Daróczi

Élete nagy szerelme körül forogtak a tragikus sorsú Daróczi Dávid utolsó gondolatai. Az öngyilkossá lett kormányszóvivő halála előtti kusza mondatait megőrizte a számítógép memóriája.
Élete nagy szerelme körül forogtak a tragikus sorsú Daróczi Dávid utolsó gondolatai. Az öngyilkossá lett kormányszóvivő halála előtti kusza mondatait megőrizte a számítógép memóriája.
Lassan összeáll a kép, mi történt nagypénteken Batiz András Andrássy úti lakásában, ahová a halála előtti napokban szállásolta be magát Daróczi Dávid. Talán azért költözött oda, mert véget ért a szerelem Liptai Claudiával.

A Bors birtokába jutott rendőrségi jegyzőkönyvben az szerepel: „a helyszínen jelen lévő ismerősök elmondása szerint az elmúlt időszakban szakított barátnőjével”. Kiderült az iratokból az is, hogy Daróczi nem tartotta magában, mire készül. A halál árnyékában túl zaklatott volt ahhoz, hogy szabályos búcsúlevelet írjon, de a laptopján hagyott, írásba öntött kusza gondolatokat „búcsúüzenetnek” értelmezték a helyszínelők. A nyomozók rögzítették, dokumentálták sorait, amelyek lapunk információja szerint Liptai Claudiának szóltak.Ennek elolvasása után nagyon megijedt a színésznő-műsorvezető, akiben felsejlett, mire készülhet Dávid. Ezért azonnal riasztotta közös barátjukat, Hubertet, aki behatolt a lakásba. Ahogy a Bors már megírta, a konyhában találta meg Daróczi Dávidot, aki a gázcsőre akasztotta fel magát. Pánikba esett, riasztotta a mentőket, miközben megkezdte az újraélesztést, de Daróczin már nem lehetett segíteni.

Ennek fényében nem nehéz elképzelni, hogy Daróczi barátai és egykori szerelme milyen lelkiállapotba kerülhettek azon a tragikus éjszakán. Talán ez magyarázza, hogy sem Claudia, sem Batiz András – aki elvitte a helyszínről a laptopot – nem hozza nyilvánosságra a búcsúüzenet pontos szövegét, amit rajtuk kívül egyedül Hubert ismerhet. Hármuk közül mégis Claudia van a legnehezebb helyzetben, hiszen őt szólították meg a búcsúüzenetben. Nem csoda, hogy az öngyilkosság után több mint egy hónappal sem volt még képes feldolgozni az eseményeket. Õ is áldozat, aki egész életén át kénytelen viseli ezt a szörnyű terhet.
F. Zs.