Claudia szenvedett első munkanapján

Daróczi Dávid elvesztése óta először állt a Mokka kamerái elé tegnap Liptai Claudia. Látszólag minden rendben ment, de a pszichiáter szerint egy lélekben megtört ember fegyelmezett előadását láttuk.
Daróczi Dávid elvesztése óta először állt a Mokka kamerái elé tegnap Liptai Claudia. Látszólag minden rendben ment, de a pszichiáter szerint egy lélekben megtört ember fegyelmezett előadását láttuk.
VISSZATÉRÉS - Amerikai filmekbe illő forgatókönyv szerint kezdődött Liptai Claudia első napja a Mokkában. Hajnalban riporterek hada várta a műsorvezetőt a TV2 székháza előtt – hiába. Claudia ugyanis már reggel fél hatkor, másfél órával a műsor kezdete előtt beosont az adás helyszínére. Talpig feketében, rendhagyó módon köszöntötte a nézőket.

– Két hónapja álltam itt utoljára. Nagyon nehéz két hónap van mögöttem, és szerintem még további nehéz hónapok és évek állnak előttem. De ezúton is szeretném megköszönni azt a mérhetetlen szeretetet, amit a kollégáimtól és a nézőktől kaptam. Nagyon sokat segített – mondta könnyeivel küszködve a műsorvezetőnő.

A Mokka ezután a szokásos medrében csordogált, Claudia és Kárász Róbert felváltva beszélgetett a vendégekkel. A „műszak” azonban ugyanolyan kalandosan ért véget, ahogy kezdődött, a műsor háziasszonyát kicsempészték a székházból: terepjárója gázfröccsel hajtott ki a parkolóból, de sokak szerint nem is Claudia ült benne.

Az érkezés és a távozás szokatlan körülményeiről a nézők természetesen mit sem tudtak, mint ahogy a roppant fegyelmezett Claudia érzései is rejtve maradtak előttük. A Bors kérésére azonban a személyiségkutatásban évtizedes tapasztalatokkal rendelkező pszichiáter, prof. dr. Iván László mélyrehatóan elemezte a műsorvezetőnő viselkedését.

– Visszafogott mimika jellemezte, elárvultnak tűnő, szomorú megjelenéssel. Látszott, mindent elkövet, hogy megfeleljen az elvárásoknak: a szeme és a körülötte lévő, úgynevezett mimikai maszk arról árulkodik, hogy komoly erőfeszítések árán tartotta magát – kezdte a professzor.
– Hangja tompa volt és színtelen, míg mosolya gépies és örömtelen. Bezártnak tűnt, olyannak, akit sírás környékez, de aztán erőt vesz magán. Egész testével előre dőlve próbálta megerősíteni a mondandóját. A szája beszélt, de a testbeszéd olykor azt tükrözte: belül szenved, ám ezt titkolni akarja a külvilág előtt – tette hozzá dr. Iván, aki szerint Liptai még nem a régi.
– A figyelme nemegyszer elkalandozott, és néhány baki is becsúszott. Látszott, hogy nem érzi jól magát a szerepében, mintha a személyisége még nem regenerálódott volna – mondta a szakértő, aki egy Ady Endre-idézettel jellemezte Claudia állapotát: „Minden Egész eltörött, / Minden láng csak részekben lobban, / Minden szerelem darabokban, / Minden Egész eltörött.”
Dobos Péter