Beletörte a kalapácsot élettársa fejébe József

Embermagasságig borította a vér a mélykúti ház falait, ahol G. József kalapáccsal verte agyon élettársát, hogy kiűzze az asszonyból a gonoszt. A vádiratból szörnyű részletek derültek ki a gyilkosságról.
Embermagasságig borította a vér a mélykúti ház falait, ahol G. József kalapáccsal verte agyon élettársát, hogy kiűzze az asszonyból a gonoszt. A vádiratból szörnyű részletek derültek ki a gyilkosságról.

A többszörösen minősített emberölésért kiszabható életfogytiglani fegyház helyett feltehetően elmegyógyintézetben tölti a következő néhány évet G. József, akinek az ügyét a Kecskeméti Törvényszék kezdte tárgyalni. A vádiratból a 2013 szeptemberében elkövetett gyilkosság minden részlete kiderül. Az ügyészség szerint a 40 éves férfi lélekhasadásos elmeza­varban szenved, magatartását érzékcsalódások, téveszmék irányítják és irányították a gyilkosság elkövetésekor is.

Az ominózus szeptember 20-ai nap ugyanúgy indult, mint egy átlagos nap. G. József és élettársa, Elvira együtt tértek haza a munkahelyükről, ám akkor hirtelen elborult a férfi el­méje, és az előszobában elővett egy egykilós kalapácsot. Elvira mögé lopódzott, majd hatalmas erővel lesújtott az asszony fejére. A nő térdre rogyott, József pedig ütött, újra és újra. G. József csak akkor hagyta abba őrjöngését, amikor a kalapács feje beleszorult Elvira tö­rött koponyájába. A férfi ez­után a holttest mellett imád­­koz­ni kezdett, ugyanis tévképzetei sze­rint a gyilkosságot nem saját el­határozásából követte el, ha­nem egy belső hang, „Isten” pa­­rancsolta meg neki, hogy a fejen ütött lyukkal tisztítsa meg élettársa lelkét a gonosztól, így engedje ki a gonosz szellemeket.

© Fotó: Bors

A rémtett után József megmosakodott, átöltözött, véráztatta ruháit a mosógépbe dobta, majd a mélykúti általános iskolához igyekezett, és elbúcsúzott a fiától. Végül egy barátjának elmondta, hogy mit tett, az ismerős értesítette a rendőrséget.

A vádiratból kiderült, hogy a gyilkosságnak volt előjele. G. József viselkedése 2013 májusában változott meg: ekkor látomások, érzékcsalódások kezdték gyötörni. Téveszméi szerint a családjával, élettársával valami rossz fog történni. G. József jelenleg is gyógykezelés alatt áll.

Biblia az éjjeliszekrényen

A Bors munkatársai a gyilkosság után bejutottak a mélykúti horrorházba. József jó barátja mutatta meg a helyszínt, ahol a falakat ember magasságig vér borította, az éjjeliszekrényen egy Biblia feküdt. A barát szerint József egy kis egyház tagja volt, a család még a délszláv háború idején menekült Magyarországra a Vajdaságból.