Barátai filmezték, miközben buliból felmászott a Lánchídra a Dunában eltűnt turista

Amint arról a Borsban beszámoltunk, szerda este szemtanúk szerint este 10 óra előtt néhány perccel valaki felmászott a Lánchídra a budai oldalról, majd a Dunába ugrott.

A Blikk újabb szemtanút talált, aki szerint nem valószínű, hogy öngyilkossági szándékkal mászott fel a Lánchídra és ugrott a Dunába a fiatalember.

– A parton voltam, amikor megérkeztek a turistabuszok a hídhoz. A tömeg leszállt, nem sokkal később pedig megláttam, ahogy három fiatal srác a hídpillérnél sétál. Egyikük elöl mászott fel a tetejére, miközben levette a nadrágját. A barátai nem úgy tűntek, mintha lebeszélnék arról, amit csinálna: néhány méterrel hátrébb az egészet végig videózták. Pár pillanat sem telt el, és már ugrott is. Nem sokkal a vízbeérése után kiérkeztek a rendőrök és a tűzoltók – mondta a szemtanú.

A szerencsétlenül járt fiatal férfi holttestét még péntekre sem találták meg. A rendőrség eltűntként keresi a turistát, az ügyet pedig öngyilkosságként kezeli.

A Blikk a Will Smith által elindított hídmászási őrületre vezeti vissza a tragédiát; a hollywoodi színész hídmászós akcióját követően ugyanis divattá vált a Lánchídra való felkapaszkodás, ami természetesen nem csak illegális, hanem életveszélyes is.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel azongyilkossagmegelozes.hu-t.

Készülj velünk az ünnepekre! Készítsd el a legjobb recepteket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors