Análisan megerőszakolta az idős nőt a betörő

Ez minden nő rémálma: arra riadni az éjszaka kellős közepén, hogy egy vadidegen áll az ágya mellett, aki aztán megerőszakolja. Két idős asszonynak ez a borzalom jutott osztályrészül.
Ez minden nő rémálma: arra riadni az éjszaka kellős közepén, hogy egy vadidegen áll az ágya mellett, aki aztán megerőszakolja. Két idős asszonynak ez a borzalom jutott osztályrészül.

2010. december 20.: A feltételezett tettes, a 33 éves Emil M. maszkban és kesztyűben behatolt egy akkor 72 éves asszony házába Berlin Pankow nevű negyedében. A be nem zárt teraszajtón keresztül ment be, aztán fel az emeleten lévő hálószobába.

Az idős hölgy arra riadt, hogy ég a villany, és egy maszkos férfi valamilyen kábító anyaggal átitatott rongyot nyom az arcába. Többször el is vesztette az eszméletét, de vallomásában állította: a tettes széttárta a lábait, és valamilyen tárgyat dugott a végbelébe, azaz megerőszakolta. Aztán vizet locsolt szét mindenfelé, összeszedett 90 eurót, két mobiltelefont, tizenegy érmét és érdemrendet, és kereket oldott – írja a Bild.

Ami további megdöbbenésre ad okot: a helyszínre hívott rendőrök először nem vették komolyan a sokkos állapotban lévő asszonyt, aki nyugdíjazása előtt maga is bírónőként dolgozott. Azt rögzítették a jegyzőkönyvükbe, hogy szellemileg zavart a bejelentő, úgyhogy elvonultak. Másnap azonban a művészettörténészként dolgozó fia újra kihívta a rendőröket, hogy rögzítsenek már nyomokat, ami meg is történt. Így megtalálták a tettes DNS-ét is a teraszajtón. Minthogy odakint vastagon állt a hó, lábnyomokat is lehetett rögzíteni.

2011. január 8.: A maszkos Emil ezúttal egy wannsee-i villa pinceajtaját feszítette fel éjjel, hogy bejusson egy 60 éves asszonyhoz. Lekötözte áldozatát, levetkőztette és megerőszakolta. Mindezt fotózta és videózta is. Aztán eltűnt 15 millió forintnyi ékszerrel.

A gyanúsított nyomára csak 2012-ben vezettek a nyomok egy másik betörés kapcsán. Egy meneküléshez használt autóban találtak egy cigarettacsikket, amin a DNS-nyomok megegyeztek a második esetben a helyszínen rögzítettekkel. Nemzetközi nyomozás eredményeképpen Londonban fogták el a szexgengsztert 2014 júliusában.

Több mint négy évvel a két brutális bűntett elkövetése után Emil M.-nek vallomást kellett volna tennie a berlini bíróságon, de megtagadta. A két ügyvédje azt mondta: védencük momentán nem óhajt nyilatkozni a vádakkal kapcsolatban. A pere a jövő kedden folytatódik.