Állataikat is kínozták az agárdi fényevők

Tetemek sokasága borított egy sárospataki állattelepet, a tulajdonos őshonos bivalyokat és szürke marhákat hagyott éhen veszni. A gazdaság egyik tulajdonosa nem más, mint E. Tibor, a halálra éheztetett agárdi baba nagyapja.
Tetemek sokasága borított egy sárospataki állattelepet, a tulajdonos őshonos bivalyokat és szürke marhákat hagyott éhen veszni. A gazdaság egyik tulajdonosa nem más, mint E. Tibor, a halálra éheztetett agárdi baba nagyapja.

Legfeljebb fénnyel táplálkozhattak azok a szürke marhák és őshonos bivalyok, amelyekre egy sárospataki gazdaságban találtak rá ­ál­lat­védők. A kérődzők többségének kilátszik a csontja a soványságtól, sőt jó néhány állat már nem élhette meg a segítséget – elhullott marhák sokaságára bukkantak a telepen.

– Ismeretlen tettes ellen feljelentést tettünk állatkínzás miatt – mondta lapunknak Szilágyi István, a Fehérkereszt Állatvédő Liga kurátora. – Elkeserítő körülmények között tartották a 150-160 darabos állományt. Láthatóan néhány marha egymást taposta agyon, de verések nyomait is felfedeztük rajtuk.

Beszéltünk olyan emberekkel, akik korábban a telepen dolgoztak. Ők arra panaszkodtak, hogy a tulajdonos több százezer forintos munkabérrel tartozik nekik. Akkor lepődtem meg leginkább, amikor megtudtam, hogy a gazdaság egyik tulajdonosa az az E. Tibor, aki Agárdon él a családjával, és akinek a lányát és vejét azzal gyanúsítja a rendőrség, hogy halálra éheztették a kisfiukat. E. Tibor egyébként jól szituált, átlagos ember. Ki nem nézném belőle, hogy a szeme láttára éheztessék halálra az unokáját, ő pedig ezt hagyja – töprengett Szilágyi .

Mint arról a Bors korábban beszámolt: E. Tibor lányát, Ildikót és a nő férjét, F. Balázst különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítja a rendőrség. A nyomozók szerint a pár nem táplálta megfelelően a 19 hónapos Benjámint, a kisfiú mindössze négy és fél kilót nyomott halálakor.

A szülőket előzetes letartóztatásba, majd nemrég házi őrizetbe helyezték. Nem kizárható, hogy a későbbiekben a baba nagyszüleit is meggyanúsítják, hiszen egy háztartásban éltek E. Ildikóval. A Bors úgy tudja: az állatkínzási ügy aktáit a Benji halálának körülményeit vizsgáló nyomozók is bekérték.

Még több hírért kattintson Facebook oldalunkra!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors