A világ legfurcsább múzeumai – Hallott már a toalett múzeumról?

A világot járva számos furcsa múzeummal találkozhatunk, a legnagyobb videómegosztó oldal ezek közül is a legbizarrabbakat szedte csokorba. Gondolta volna, hogy a kutyanyakörv-múzeumot évente 500 ezer ember látogatja?
A világot járva számos furcsa múzeummal találkozhatunk, a legnagyobb videómegosztó oldal ezek közül is a legbizarrabbakat szedte csokorba. Gondolta volna, hogy a kutyanyakörv-múzeumot évente 500 ezer ember látogatja?

Toalett múzeum

A Nemzetközi Toalett Múzeumhoz az indiai Újdelhibe kell látogatni. Egy helyi férfi alapította még 1992-ben, azzal a céllal, hogy felhívja a figyelmet az Indiában zajló egészségügyi és higiéniai problémákra. Az itt kiállított vécék ötven különböző országból származnak. Vannak több ezer évesek is.

© afp

Sültkrumpli múzeum

A háromszintes burgonyakiállítást Belgiumban találjuk. Az alagsorban egy büfé található, a földszinten a krumpli izgalmas történelméhez kerülhetünk közelebb. Az emeleten pedig arról szerezhetünk tudomást, hogy a sült krumpli miként került Belgiumba.

Szögesdrót múzeum

Az Amerikai Egyesült államok Texas államában létező, több mint száz éves, de a látogatók számára csak 1991- ben megnyitott múzeum az ördög kötele nevet viseli. Ha minden igaz, mára több mint kétezer fajtájú, különböző gyűjtőktől származó szögesdrót alkotja a tárlatot. Vannak még itt történelmi képek, és dokumentumok is.

Kutyanyakörv múzeum

Anglia egyik kastélyában száz nyakörv van kiállítva, és sok más ehhez kapcsolódó dolog. Egy ír tudós a feleségével gyűjtötte, és megőrizte az utókor számára. Mindegyik különleges darab. Évente 500 ezer ember látogat el.

© Thinkstock

Görkorcsolya múzeum

A Nemzeti Görkorcsolya Múzeum az amerikai Nebraska államban található. Abból a célból hozták létre, hogy összegyűjtsék, megőrizzék és továbbadják a történelmét, illetve összehozzák azokat, akik élnek-halnak a görkoriért. Érdekesség, hogy az Amerika Kapitány ruhájának egy kezdeti prototípusát is itt tárolják.

© afp

Menstruáció múzeum

Az amerikai menstruációmúzeum 1995-ben nyitotta meg kapuit, de négy év múlva már be is zárt. Az ötvenéves agglegény alapító pincéjében azonban a mai napig megtekinthető a gyűjtemény. Hétvégente beengedi a kíváncsiskodókat.

Fallosz múzeum

Az izlandi falloszmúzeumot egy helybéli férfi nyitotta meg 1997- ben, aki már hosszó évek óta gyűjtötte a pénisz formájú tárgyakat. A bizarr kiállításon több mint kétszáz férfi nemi szervhez hasonló eszközt láthatunk.

Szennyvízcsatorna múzeum

Ezt a múzeumot a Párizs alatti szennyvízcsatornában építették ki. A franciák célja az volt, hogy megmutassák az embereknek a város alatt futó hálózatokat, s azok történelmét. 1889-óta szerveznek ide túrákat, a látogatók a város alatt dolgozók tevékenységeihez is közelebb kerülhetnek.

© afp

Mézeskalács alapreceptet keresel? Próbáld ki a kedvencünket!

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors