Aktuális

A túlvilágról súgta meg Kádár, hol a koponyája

Zs.V. 

Létrehozva: 2019.05.06.

Ma is rengeteg összeesküvés-elmélet övezi Kádár János koponyájának ellopását. Egyesek szerint az egykori pártfőtitkár „feje” Németországban van. A tettes megnyugodhat, kilétére vélhetôen sosem derül fény.

Forrás: Fortepan

Tizenkét éves titok

Megdöbbentő hírre ébredt az ország 2007. május 2-án. Bár tizennyolc évig békében nyugodott, az éjszaka leple alatt feldúlták Kádár János sírhelyét a Fiumei úti sírkertben. Eltűnt a korábbi pártfőtitkár koponyája, néhány csontja, valamint felesége, Tamáska Mária urnája. Az ismeretlenek a síremléket eltávolították, és másfél méterre leástak a maradványokért: a fémkoporsó alsó részén egy körülbelül 30 centiméterses nyílást vágtak, ezen keresztül vették ki a medencétől felfelé található összes nagyobb csontot. Az elkövetők arra utaló nyomokat hagytak, hogy nem az  ereklyegyűjtés vezette őket. A sír közelében lévő Munkásmozgalom Pantheon falára ugyanis felírták, „Gyilkos és áruló szent földben nem nyugodhat 1956–2006”. Az eset után a rendőrség egy tízfős nyomozócsoportot is létrehozott az ügy felderítésére, nagy erőket megmozgattak, de munkájukat nehezítette, hogy kegyeletsértés helyett csak rongálás miatt indíthattak nyomozást. Előbbihez ugyanis csak közvetlen rokon tehet feljelentést, de Kádárnak és Tamáskának már nem voltak egyenesági leszármazottai.

Hívei tudják, ki tette

A kommunista párt szimpatizánsai szerint a koponya nem került messze a nyughelyétől. Azt állítják, hogy a csontok még mindig Magyarországon vannak. A hívek szerint politikai céllal törték fel a sírt, meggyőződésük, hogy a szélsőjobboldal keze volt a dologban. Tudni is vélik, ki tervezte meg a sírrablást, de a zátonyra futott rendőrségi nyomozás, és a kevés bizonyíték miatt soha nem tettek feljelentést senki ellen az ügyben. 

Csontritkulása volt

Egyes elméletek szerint már sosem kerül vissza régi állapotában a koponya, ugyanis a korábbi főtitkár csontritkulásban szenvedett, ami miatt a csontjai a levegőn elporladnak. Pontosan emiatt, a testet először egy leforrasztott fémkoporsóba tették, majd ezt helyezték bele a fából készültbe.

Mások szerint már a bűntett elkövetésének másnapján kijutott az országból a koponya: egyenesen Németországba szállították azt a sírrablók. Az ismert fővárosi médium, Nadin állítása szerint korábban már beszélt a pártvezér szellemével, aki részletesen beszámolt az esetről. Eszerint egy NSZK-ba disszidált, jómódú idős férfi bérelt fel öt embert, hogy elvégezzék a piszkos munkát. Kádár a túlvilágról azt is elmondta, hogy az idős férfi műemlékszobát rendezett be a koponyának, és a mai napig ott őrzi a maradványait.

600 embert kihallgattak

A mai napig csak találgatások vannak arról, hogy pontosan merre lehet a koponya. Az eset után a rendőrség kétmillió forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel, amire a Munkáspárt további félmillió forintot rátett, hogy minél előbb előkerüljenek a rongálók. A hatóságok körülbelül 600 embert hallgattak ki, de miután nem találtak kézzel fogható bizonyítékot, fél évvel az eset után lezárták az ügyet. A sírrabló – vagy rablók – ma is büntetlenül élhet, és már meg is nyugodhat, hiszen a sírrongálás bűntette a Btk. szerint öt év alatt elévül.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163757_auto_resized.jpg
origo.hu

Hatalmas dráma: súlyos döntést hozott meg a Házasság első látásra szereplője - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27451_resized.jpg?avcount=1714089310
origo.hu

Rejtett kampányfinanszírozás a fővárosban?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156414_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megváltoztak az érzéseik: fülig szerelmes a Házasság első látásra párja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155306_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Napindító: Dunda György – A külföldön tartózkodó hadköteles korú férfiak mától nem kaphatnak útlevelet + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160470_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158286_auto_resized.jpg
vg.hu

Menekülnek az üzemanyag-kereskedők a benzinárstop elől: péntektől újabb árcsökkentést hajtanak végre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27444_resized.jpg?avcount=1714089310
origo.hu

Dögös dominaként pózol újabb fotóin az Exatlon bombázója

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162561_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kaptuk a lesújtó hírt: meghalt a nemzet művésze

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162190_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kismamának is gyönyörű: Lékai-Kiss Ramónát gömbölyödő pocakkal kapták le

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/4H8GEHwcNa4dvFUzCSOoHZ2BNappZ9kvhVqjVouuGi4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2ExOGMwZTBmNDM4ODQwNjk4NzZiYTk5YzgxNzBhNzQw.jpg
Szívszorító

„Sírva közöltem vele a hírt" – meg vannak számlálva a 14 éves Melissza napjai

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/2vudeWudvFN4VNz1BKE6oQuXwnhIptwHisHvWY4I5hY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzMyZDczMmIzOWVlYTQzYmQ4ZWNmMmNkMDM2OWExNGJk.jpg
Betegség

„Arra jött be, hogy üvöltök és bőgök” - kitapintott egy csomót, sokkoló diagnózist kapott Piros