Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – október 22.

Bors

Létrehozva: 2020.10.22.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

A jogszabály hatályba lépése óta már 1613 esetben intézkedtek a rendőrök védelmi intézkedések megszegése miatt - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a csütörtöki online sajtótájékoztatón.

***

2032 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 52 212 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 46 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1305 főre emelkedett, 15 254-en pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 35 653 fő.

***

Gulyás Gergely a csütörtöki Kormányinfón elmondta, hogy a vírusnak akkor lesz vége, ha lesz vakcina. Minden uniós programban részt veszünk, legutóbb az AstraZenecával írt alá megállapodást az unió, és ha lesz vakcina, akkor Magyarország az elsők között, 6,5 millió oltóanyaghoz jut majd hozzá. 

***

Koronavírus-fertőzéssel lélegeztetőgépen van Orbán Viktor miniszterelnök egyik megbízottja, korábbi államtitkár, ismerte el Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. Az illető neve személyiségi jogi okok miatt nem hangzott el, de ez a személy ugyanakkor nem került kontaktba egy kormányemberrel sem.

***

A világon már 41 171 093 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 1 130 597, a meggyógyultaké pedig 28 040 033 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint csütörtök reggeli adatai szerint.

***

Egyre több a beteg az amerikai kórházakban, több tagállamban nem elég az ágy és az orvos. A járvány elsősorban a középnyugati tagállamokban lángolt fel ismét, de Idahótól Ohióig mindenütt emelkedett a koronavírus-fertőzéssel diagnosztizáltak száma. Alex Azar, az emberi erőforrások és az egészségügy minisztere hozzátette: elképzelhetőnek tartja, hogy az év végéig kétféle vakcina is kész lesz.

***

Meghalt egy Rio de Janeiró-i 28 éves orvos, aki önkéntesen részt vett az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca gyógyszercég koronavírus-vakcinájának klinikai tesztelésében. Egyes hírek szerint a férfi egy olyan tesztalany volt, aki placebót kapott mint a kontrollcsoport tagja, nem pedig az oltóanyagot.

***

Az olaszországi Lombardia tartományban csütörtök estétől, Campania és Lazio tartományban péntektől lép életbe a koronavírus-járvány miatti éjszakai kijárási tilalom, amely húszmillió olaszt érint, mások mellett Milánó, Róma és Nápoly városát november közepéig.

Egyéb KORONAVÍRUS-HÍREK

A szakemberek szerint az arra hajlamosakból a járványhelyzet még inkább kihozza az agressziót. Makai Gábor pszichológus szerint minden embert frusztrál a korlátozás a járványügyi helyzet és a bizonytalanság miatt, azonban az állapot akkor válik problémássá, ha az illető nem tudja kezelni ezt, és szabadjára engedi a frusztrációból eredő agressziót.

***

Sajnos az influenzaoltás körül még mindig sok a félinformáció, a mítosz és a félreértés. A szakemberek szerint azonban minden eddiginél fontosabb, hogy aki csak teheti, oltassa be magát influenza ellen.

***

Egyes szájon át szedhető antiszeptikumok és szájvizek képesek lehetnek 99,9 százalékban hatástalanítani az új-koronavírust, ami azt feltételezi, hogy ezen termékek képesek lehetnek csökkenteni a Covid-19-betegek által átadható vírusmennyiséget. Ugyanakkor a szájvizek hatása csupán átmeneti, ráadásul a koronavírus az orron keresztül is könnyen bejuthat a szervezetbe, vagyis önmagában a szájvíz nem alkalmas a hatékony védekezés letudására.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135305_auto_resized.jpg
origo.hu

Mutatjuk, hogy miket loptak el a belvárosi luxusüzletből - fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135555_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mi történt? Balázs Andrea nem jelent meg a Nemzeti Színházban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135365_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Szoboszlai nem örülhet, szavaztak a Liverpool szurkolói, ki kell a kezdőcsapatba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133883_auto_resized.jpg
ripost.hu

Megvan Dárdai utódja a Herthánál, teljes a káosz Berlinben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135226_auto_resized.jpg
vg.hu

Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27129_resized.jpg?avcount=1713296712
origo.hu

Felismerhetetlen lett a Született feleségek egyik legszexibb színésznője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132712_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Vadmacska és hiúz pózolt a bükki kameracsapdák előtt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134351_auto_resized.jpg
borsonline.hu

12 évente történik ilyen: hatalmas gazdagság vár három csillagjegyre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17132320_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Újabb sztárpár talált egymásra, mindenki őket nézte a verseny alatt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135373_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: tömegkarambol történt Budapesten, ezekben a percekben mentenek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17130674_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mindenkit megdöbbentettek G.w.M-ék legújabb babás fotójukkal: "ikrek"

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/FtBFJc8Dms7mbbCoDWlvvoqmcWMj_63I81iJBWhHEUE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I2NzM1YWFhNmFiZTQ3MjI4ZWUzNDM3N2U1YWRhOWEw.jpg
Tragédia

"Csendre és nyugalomra van szükségünk" - Szívszaggató posztban búcsúzott családja a ráckeresztúri repülőbaleset pilótájától

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/vBuKAJglqrtYE5JKhUXNdqvy-IDY6mGzEVuRlQ-w1SM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkZWExOTUyZTM4NTQ0YmM5YThhMzIzYmM2MDk3MjAy.jpg
Botrány

Magyar Péter tüntetését a guruló dollárbotrány egyik cége szervezte