A koronavírus okozta stroke halálosabb, mint a sima – százból egy beteg veszélyben van

A koronavírus okozta stroke halálosabb, mint a sima – százból egy beteg veszélyben van

Aggasztó számokat közölt Cambridge egyetemének kutatócsapata, mialatt a kórházban ápolt koronavírus-betegek és a stoke kapcsolatát vizsgálták. Kiderült: ezer páciensből 14 kapott agyvérzést, azaz a kórházi Covid-19-betegek 1,4 százaláka. Minderre a következtetésre százezer eset megvizsgálása után jutottak.

A tanulmány azt is kimutatta: a koronavírus-fertőzés után stoke-ot kapók átlagban hat évvel fiatalabbak, mint az átlag stroke-betegek, emellett a "koronavírus-stroke" kétszer olyan halálosnak bizonyult, mint a sima – írja a Daily Mail. A halálos stroke – a felmérések szerint – jellemzően pár nappal azután következhet be, miután a páciens kórházba kerül a koronavírus következtében.

Ennek ellenére a kutatást vezető Hugh Markus professzor kiemelte: a stroke jelentkezése a Covid-19-betegeknél továbbra is alacsonynak tekinthető, ugyanakkor tény, hogy a koronavírusos fertőzöttek rendkívül magas száma miatt még ez az 1,4 százalék is magas végszámot eredményezhet.

Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

@borsonline

Elindult a Bors #dellatanc kihívása 💃 Töltsd fel a saját #dellatanc videódat a borsonline.hu-ra és nyerj Samsung fülhallgatót! #bors #reklam #nekedbe

♬ eredeti hang - Bors