Aktuális

5 filmes jelenet, ami örökre az agyunkba égett, noha a szereplője inkább végleg kitörölné

Bors

Létrehozva: 2018.12.15.

Bizarr művészet - ezt a címet viseli sorozatunk, melyben világhírű alkotók megdöbbentő, megbotránkoztató, sokszor sötét titkairól rántjuk le a leplet. Most ismét a filmes világba kalandozunk. Olyan jeleneteket elevenítünk fel, amik ikonikussá váltak - a benne szereplők mégis inkább arra vágynak, bár le se forgatták volna őket!

Tagadhatatlan, hogy a filmtörténet tele van felejthetetlen alkotásokkal és felejthetetlen jelenetekkel - ennek ellenére bizony vannak olyan jelenetek, amiket inkább örökre kitörölnének a kollektív emlékezetből a szereplők. Hogy miért? Természetesen megbánásból. A legnagyobbakkal is előfordul ugyanis, hogy hatalmasat hibáznak - vagy esetleg nem is tudják pontosan, miben vesznek részt.

5.Tízmilliós gitár bánta Kurt Rassel dühét

Az aljas nyolcas című Tarantino-mozi egyik jelenetében Kurt Russel karaktere kikapja az épp gitározó Jennifer Jason Leigh kezéből a hangszert, majd ripityára töri. A jelenethez a stáb a Martin Gitármúzeumtól kapott kölcsön egy 1870-es antik darabot - ezen játszott Leigh -, valamint a kellékesek készítettek hat darab másolatot a gitártörős jelenethez. Kurt Russel viszont valamit félreértett, így az eredeti múzeális hangszert kapta ki a színésznő kezéből, és törte össze - 40 ezer dolláros (11 millió forintos) kárt okozva. Jennifer Jason Leigh megdöbbenése emiatt olyan élethű a filmben - ennek ellenére alighanem mindketten örökre kitörölnék ezt a pillanatot az életükből.

Mondanunk sem kell, a múzeum képviselői annyira kiakadtak, hogy kijelentették: soha többé nem adnak kölcsön hangszereket semmilyen forgatásra.

4.A szürke ötven legkényelmetlenebb árnyalata

Noha sokan A szürke ötven árnyalatát - valamint folytatásait - teljes egészében kitörölnék az emlékezetükből, tény, hogy a százmilliós eladásokat produkáló könyv kulcsjelenetei sokak emlékezetébe beleégtek. Nos, a filmvásznon látottak talán kevésbé. A két főszereplő, Jamie Dornan és Dakota Johnson közti kémia hiányát szinte minden kritikus hiányolta - és bizony ez a szexjeleneteknél jött ki a legjobban. 

A színészek ugyanis bárhol máshol szívesebben lettek volna - ami a végeredményen is látszik. Szexjelenetet forgatni alapból nem túl szexi elfoglaltság - ezt már sokan, sok helyen felfedték -, ugyanakkor szadomazo-szexjelenetet felvenni még kimerítőbb. Azt, ami a vásznon három-négy perc, ugyanis hosszú órákon át vették fel, azaz az Anastasia Steele-t játszó Johnsonnak alkalmanként órákat kellett eltöltenie kikötözve, vagy épp lekötött szemmel. Igen, ez akár kínzásnak is elmenne - nem csoda, hogy soha többé nem szeretne semmi hasonlót forgatni.

3.Bond egy idióta

Sean Connery tagadhatatlanul a 007-es ügynöknek köszönheti karrierjét - ha ez a szerep nincs, ki tudja, most hol lenne. Összesen hét fimben bújt James Bond bőrébe, ugyanakkor már az első mozi - az 1962-es Dr. No - után úgy érezte: elég volt.

Azaz nem csak egyetlen jelenetet bánt meg, hanem nyugodtan kijelenthetjük: az összeset. 

"Mindig is utáltam azt az átkozott Bondot. A legszívesebben megölném" - nyilatkozta egy alkalommal, míg máskor azt fejtegette, hogy a karakter egy nőbolondító idióta volt, ami miatt örökre kitörölné az emlékezetéből. Ennek igen kicsi azonban az esélye: az Amerikai Fimintézet például 2003-as összeállításában minden idők harmadik legnagyobb hősének nevezte a filmtörténelemben.

2.Mellek a Titanicról...

Noha Kate Winslet már a Titanic előtt is ismert volt, a James Cameron rendezte film repítette igazi szupersztár státuszba. Noha magát a filmet a mai napig szereti a színésznő, egy bizonyos jelenettel az őrületbe tudják kergetni a rajongók.

Igen: azzal a bizonyos félmeztelennel.

A film egy pontján Leonadro DiCaprio karakterének félmeztelenül áll modellt Kate - a jelenet képkockáit pedig egyes rajongók olyan nagy becsben tartják, hogy máig ezeket a képeket akarják vele aláiratni.

"Nem írom alá azt a képet. Nagyon kényelmetlen számomra. Miért is tenném?" - magyarázta a ma már 43 éves, háromgyermekes édesanya - aki alighanem annak örülne a legjobban, ha varázsütésre a legendás film összes kópiájáról eltűnne az a pár perc...

1.A villantás, amit soha senki nem fog elfelejteni

Nem hinnénk, hogy bárki is vitába szállna azzal, hogy a filmtörténelem egyik legfontosabb, legtöbbet felemlegetett villantását Sharon Stone-nak köszönhetjük. Természetesen az Elemi ösztön kihallgatás-jelenetére gondolunk, és arra a bizonyos lábmozdulatra, ami felfedi: a színésznőn nincs bugyi.

Az egészben az a legérdekesebb: a színésznő először a filmvásznon szembesült az eredménnyel, és alaposan ki is akadt - a rendező, Paul Verhoeven ugyanis némiképp megvezette. Állítólag azt kérte tőle, hogy vegye le a bugyiját, mert annak fehér színe zavarja a kamerát - azonban megígérte, hogy semmi olyan nem fog látszódni, aminek nem kellene.

Nos, hogy mennyire tartotta be a szavát, azt jól tudjuk:

Stone - amikor először látta a végeredményt - annyira begurult, hogy saját bevallása szerint fel is pofozta a direktort. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27403_resized.jpg?avcount=1714005311
origo.hu

Felbukkant egy újabb halálos vírus

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27413_resized.jpg?avcount=1714005311
origo.hu

Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160029_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meg van írva: 3 csillagjegy kapcsolata hamarosan véget ér!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158179_auto_resized.png
hirtv.hu

Kuleba bevitte a kegyelemdöfést az elmenekült hadköteles férfiaknak + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159231_auto_resized.jpg
ripost.hu

Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156309_auto_resized.jpg
vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27414_resized.jpg?avcount=1714005311
origo.hu

Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159363_auto_resized.jpg
travelo.hu

Videó: Egy hatalmas Boeing géppel intett búcsút a levegőben a pilóta

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159166_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meglepő ajándékot kapott Shane Tusup: „Szabályosan lesokkolt”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17151614_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17158110_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most kiderült: Ez a 4 csillagjegy a legjobb feleség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17159413_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nagyon várjuk haza mind" - Rejtélyes módon veszett nyoma a nyíregyházi családanyának, ezzel a kocsival tűnt el Zsuzsa

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/77QRqHkkmmuF0DtZdXHGjDbLVd1Rdd15Zl1PLKolGu0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzY4NGFhYTc5ZTZlMjQ5Nzg5NGIzZjUzYTcwYjNlYjE5.jpg
Gyász

„Zsuzsi volt a legkiválóbb tanítványom” – egyetemi évek vártak a bakancslistás lányra

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/y-hkqrD9dfxH2X-iPEDLAF9i6gfpXCOX-pjYpdmstVQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxMjg3YmU3YzY3OTQ5ZDNiOGRkMThjNmNjNGUxMjI4.jpg
Patkánytámadás

Dráma Ócsán: Ijesztő elváltozást találtak a patkány által megharapott kisbaba szervezetében