Március 17-én került bevezetésre az árrésstop, melynek értelmében bizonyos, alapvető élelmiszerekre a nagyáruházak, nagy élelmiszerboltok legfeljebb 10 százalékos hasznot tehetnek. Orbán Viktor már korábban hangsúlyozta, amikor az inflációról beszélt, hogy az árak nem emelkednek, az árakat emelik. A miniszterelnök párbeszédet kezdeményezett a kereskedőkkel. Sajnos azonban ezek nem vezettek kellő mértékű árcsökkenéshez, így a kormánynak drasztikusabb lépéseket kellett meghoznia a vásárlók, a magyar emberek védelme érdekében. Az árréstop bejelentését követően a kormány azt is tisztázta: annak betartását folyamatosan ellenőrizni fogják mint ahogy azt is, hogy a kereskedők ne más, profitplafonnal nem szabályozott termékek áremelésével akarják behozni a kieső profitot, a vásárlók kárára.
Összeszedtünk, mennyivel lettek olcsóbb az élelmiszerek a profitplafon hétfői bevezetésének köszönhetően.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.