Csodás

“Megnyílt a menny kapuja Kecskeméten” - ezt üzeni a misztikus égi jelenség

KN

Létrehozva: 2024.07.10.

Misztikus jelenség hozta lázba az embereket. Kecskemét felett örökítették meg a nem mindennapi látványt.

Lélegzetelállító égi jelenség jelent meg Bács-Kiskun vármegyében. Kecskemétnél örökítették meg, ahogy a felhő mögül kiszűrődő fénysugarak beragyogják az eget. 

Tyndall-sugarak Kecskemét felett Fotó: Facebook/MetKép

„Hiszem azt, hogy ez egy jel” 

A felhő mögött kiszűrődő fénycsóvákat Tyndall-sugaraknak nevezik. A gyönyörű jelenséget lencsevére kapták, a MetKép Facebook-csoportban nagy sikert aratott a lelkes természetkedvelők körében. Voltak, akik földöntúli jelentést tulajdonítottak az égi jelenségnek. 

Nekem nagyon tetszett, mintha megnyílt volna a menny kapuja, valóságos égi csoda. Hiszem azt, hogy ez egy jel és azt akarja üzenni, hogy odafönn a fényben a szeretteim biztonságban vannak és jól érzik magukat

-  mondta a Borsnak a kecskeméti asszony, aki szabad szemmel is megcsodálhatta a felhőket.

 

Mi az a Tyndall-jelenség?

A fényszóródási jelenség nevét a felfedezőjéről, John Tyndallról kapta. A csíkok akkor a leglátványosabbak, ha a szóró részecskék sugara a fény hullámhosszához hasonló. A jelenség a hétköznapi életben is gyakran megfigyelhető; például a felhők közül előbukkanó napsugár pászma, vagy a zseblámpa fénye ködös, párás időben.

Rejtélyes világító felhők az éjszakai égbolton

Éjszakai világító felhőket láthatunk július elején – írja a National Geographic. Érdemes az éjszakai égen, a horizont közelében keresni őket. A felhőszerű optikai jelenség kialakulására és viselkedésére még nem született magyarázat.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek