Hőség

Forró autóba zárva hagyta kislányát az apa Móron - videó

L.A.

Létrehozva: 2024.06.21.

Az apa azonnal cselekedett.

A kezével törte be az autója ablakát egy férfi, miután észrevette, hogy bezárta a saját gyerekét a kocsiba Móron. A hőségben ugyanis szinte percek alatt 70 fok is lehet egy kocsiban, ez pedig már életveszélyes. 

Fotó: Pixabay

A Tények szerint az eset szerda délután történt, a csaknem 40 fokos hőségben hagyták magára a kocsiban a kislányt. Úgy tudni, a tulajdonos véletlen zárta rá a gyerekre az ajtót. Amint észrevette, hogy a kocsiban van a gyerek, riasztotta a tűzoltókat és betörte az ablakot. A környékbeliek úgy vélik, helyesen cselekedett, hiszen a gyerekének az életéről volt szó.

Az autókban még akkor is, ha csak 20 fok körül van a hőmérséklet, pillanatok alatt elviselhetetlenné válik a levegő - akár 60-70 fok is lehet a tűző napon álló kocsiban.

A szakemberek arra hívják fel a figyelmet, hogy az autóban senki ne hagyja ott a gyerekét, sőt a házi állatát sem. Pár perc is elég, hogy hőgutát kapjon valaki. 

Korábban többször is előfordult már, hogy egy autóban felejtett gyerek rosszul lett, pár éve pedig egy négyéves kislány halt meg egy iskolabuszban.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek