Tévedés

"Ne engedj meghalni" - könyörgött édesanyjának a 19 éves lány, aki az orvosok miatt elhunyt

P. E.

Létrehozva: 2024.05.23.

Az orvosok félrediagnosztizáltak egy fiatal lányt, aki belehalt a tévedésbe.

Egy tehetséges tiniművész meghalt, amikor az orvosok félrediagnosztizálták agyhártyagyulladását. A 19 éves Mia Ginever a Surrey állambeli camberley-i Frimley Park Kórházban halt meg, amikor az orvosok nem adták be neki időben az életmentő antibiotikumokat, mert elbagatellizálták a betegségét.

gyertya, gyász, tragédia, halál
Fotó: @Pexels

A rémült kitűnő tanuló szívszaggatóan könyörgött édesanyjának, a 47 éves Melnek, hogy ne „engedje meghalni”, amikor heves fájdalommal a fejében és vörös foltokkal a bőrén, amelyek nem halványodtak el, kórházba szállították. Később megmerevedett a nyaka és delíriumba esett.

A lányt azonnal orvosok és nővérek vették körbe, ahogy beérkezett a kórházba, mégis öt órába telt, mire az orvosok valóban meg is vizsgálták. Az ügyeletes nem végeztetett vérvizsgálatot és antibiotikumot se adott neki, helyette fájdalomcsillapító tapaszt ragasztottak a lányra.

Végül a váltóorvos volt az, aki elrendelte a vérvizsgálatot, amiből kiderült, hogy B-típusú agyhártyagyulladása van. Ekkor végre megkapta az antibiotikumot - nyolc órával azután, hogy megérkezett a kórházba. Ez a késlekedés azonban végzetesnek bizonyult. Mia kómába esett és két nap múlva az intenzív osztályon meghalt.

Halála előtt alig egy héttel még a nyarat tervezte, gyakornoknak szeretett volna jelentkezni, hogy majd beteljesíthesse az álmát: belsőépítész szeretett volna lenni. Amikor a tünetei elkezdődtek, úgy, mint a torok- és fejfájás, elment az orvoshoz, aki hazaküldte, hogy csak valamilyen "hétköznapi" kórja van, semmi komoly. Amikor azonban a fájdalmai erősödtek és a piros foltok is megjelentek a testén, az édesanyja vitte el a kórházba.

"Mia egész jövőjét elvették tőle. Annyi mindent kellett volna még adnia a világnak és ő kész is volt arra, hogy magához ölelje az egész világot" - mondta az édesanya. "Bíztunk az orvosokban, hogy tudják, mit csinálnak, a helyes döntést hozzák. Ha tudtam volna, hogy a lányom meghal miattuk, sikoltoztam volna. De bíztam bennük."

A halálesettel kapcsolatos nyomozás most kezdődött a Surrey-i halottkém wokingi bíróságán. A Frimley Park kórház elismerte, hogy az orvosok nem értékelték megfelelően Mia agyhártyagyulladását és szepszisét.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek