kormányinfó

Az Európai Bíróság a határvédelem miatt napi hatmillió forint megfizetésére akarja kötelezni Magyarországot

Létrehozva: 2024.05.23.

Módosítva: 2024.05.23.

Mutatjuk, miről volt szó délelőtt.

Csütörtök délelőtt 9:30-kor tartott Kormányinfót Gulyás Gergely és Vitályos Eszter. Európa nagyon nehéz időket él meg: a szomszédunkban zajlik a véres orosz-ukrán háború, amely már eddig is nagyon sok ember életét követelte. Ahelyett azonban, hogy az európai politikusok a háború végét próbálnák kieszközölni, inkább háborúpárti politikát folytatnak, és megpróbálják kirobbantani a harmadik világháborút. Fegyvereket és immáron katonákat is küldenek Ukrajnának, és fel akarják venni a harcot Oroszországgal. Orbán Viktor és kormánya azonban a józan hangot képviseli. Emellett a háború okozta gazdasági nehézségekkel, a dollárbaloldal árulásaival és a migrációval is meg kell küzdenünk. Ilyen körülmények között kell gyarapodnunk, ilyen körülmények között igyekszik a kormány segíteni a családokat. Erről és hasonló fontos dolgokról beszélt Gulyás Gergely a ma délelőtti Kormányinfón. 

Gulyás Gergely fontos dolgokat árult el

Ma délelőtt 9:30-kor vette kezdetét a Kormányinfó, amit hagyományosan Gulyás Gergely és Vitályos Eszter tartott. Gulyás Gergely elmondta, hogy ha valaki menekült státusszal rendelkezik, akkor Magyarország nem adja ki Ukrajnának ezeket az illetőket, és nem kell tartania a sorkatonaság teljesítésétől. Gulyás azonban kiemeli, hogy aggasztó az EU azon kijelentése, hogy kötelező sorkatonaságot kelljen bevezetni az Unióban a férfiak és nők körében egyaránt. Felelőtlennek tartjuk azokat a nyilatkozatokat, amelyek katonai bevonulást követelnek Ukrajnába. Azt lehet látni, hogy az EU-ban egyre hangosabbak a háborúpártiak, ugyanakkor a józan észnek kell dominálni. 

Magyarországnak egy európai ítélet végre nem hajtása miatt kell bírsággal számolni: a külső határvédelem miatt napi 6 millió forintnyi eurót kívánnak kifizettetni velünk, noha mi mindvégig példamutatóan védtük az EU külső határait. Ezt az ítéletet csak négy nappal az európai választások eredményei után fogják kihirdetni.

 Ebből is látható, hogy olyan képviselőket kell az európai parlamentbe küldeni, akik nem a háborút pártolják, hanem a küldő határvédelemre helyeznék a hangsúlyt és a béke pártján állnak. 

Számos fejlesztés valósult meg

Átadták a MOL tiszaújvárosi komplexumát, amelyet a magyar állam támogatott. 28 milliárdot meghaladó támogatásokkal óvodák, iskolák, bölcsődék újultak, bővültek és épültek. Fejlesztették a közutakat, 14 milliárd forintból megépült a Jégvilág Nyíregyházán, megújult az Esterházy-kastély is. A Digitális Állampolgárság Programról már weboldalon is olvashatunk, így mindenki megkapja a segítséget ennek használatában. Ősztől a polgárok digitálisan igazolhatják magukat, elég okostelefonnal bemutatni az okmányainkat - árulta el Vitályos Eszter

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek