Fájdalom

"Remélem, megnyugvásra talál a lelke" - eltemették az agyonvert Tomit, gyilkosa családja is adott pénzt a búcsúztatására

B. T.

Létrehozva: 2024.05.25.

Rokona a születésnapja után nem sokkal végezte ki Tamást.

Mint arról korábban a Bors is írt, egy csapásra összeomlott az élete annak a rétközberencsi családnak, akik horrorisztikus körülmények között vesztették el szerettüket, a mindössze 17 éves D. Tamást. Ismeretes, a fiatal csak egy hajvágásra indult el azon a végzetes keddi (május 14.) napon, ahonnan viszont már soha nem tért haza. Bár családja, a barátok és ismerősök azonnal a keresésére indultak, valóságos rémálommal szembesültek: a fiatal tininek csupán a holttestét találták meg. 

Tomit százak kísérték utolsó útjára. Nem sokkal a halála előtt töltötte be a fiú a tizenhetet   Fotó: Facebook

Méghozzá kegyetlen körülmények között: a fiú egy szál alsónadrágtól eltekintve pucér volt, még a cipőit is elvitték. Az is hamarosan a kiderült, hogy a fiút brutálisan meggyilkolták: a saját pulóverével fojtogatták, majd egy karóval agyonverték.

 Az egyik legsokkolóbb részletre azonban ezek után derült fény: a fiút ugyanis saját unokatestvére, a 21 éves H. Donát végezte ki. A férfi vélhetően kábítószert fogyasztott, elcsalta a fiút, majd megölte, ruháit levette, cipőjét és telefonját eladta, az árából pedig kábítószert vásárolt. 

A tragikus sorsú tinit pénteken (május 24.) helyezték örök nyugalomra a helyi temetőben, utolsó útjára százak kísérték el a fiatalt. Lapunk úgy tudja, hogy a történtek után unokatestvére közvetlen rokonai is sokkot kaptak, többen közülük segítették is a gyűjtést, amit Tomi temetésére szerveztek. 

Senki sem érti, hogy Donát miért gyilkolta meg szeretett unokatesvérét   Fotó: Police

A szívszorító gyászmenetet a zokogó család vezette, akik Tomi képével a kezükben érkeztek a szertartásra. Tomi osztálytársai és osztályfőnöke is elmentek a temetésre: ők együtt, sírva, lehajtott fejjel nézték végig szeretett osztálytársuk búcsúztatóját. 

Kiderült, hogy a fiú május első hetében, nem sokkal halála előtt ünnepelte boldogan a 17. születésnapját:

- Tomi nem sokkal a halála előtt, május első hetében volt 17 éves. Annyi mindent szeretett volna csinálni, olyan kedves és mosolygós fiú volt! És egy ilyen ember miatt soha többé nem ünnepelhet vele születésnapot a családja

 - mondta szomorúan a fiú egyik ismerőse. Remélik, hogy gyilkosa soha nem talál megnyugvás.

- Ott volt Tomi lelke a temetésén, tudom. Remélem, hogy megnyugvásra talál. De a gyilkosáé nem. Nem érdemel nyugalmat. Kívánom, hogy egész életében kísértse az, amit Tomival tett

- mondta a fiatal fiú egyik ismerőse. 

H. Donátot az eset után őrizetbe vették és letartóztatták. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek