Háborús pszichózis

Bizonyíték: a Soros-hálózat aktívan szervezi a Nyugat háborúba lépését

Létrehozva: 2024.05.22.

Kaja Kallas észt miniszterelnök a napokban Oroszország vereségéről és az ország feldarabolásáról fantáziált egy tallini konferencián, aminek finanszírozói között felbukkan az Open Society Foundations is, Soros György legfőbb szervezete.

A konferencia finanszírozói és partnerei között az Észt Védelmi Minisztérium, a Külügy, a Kormányhivatal mellett szerepel a NATO, az amerikai NED, és az Egyesült Államok Kormánya. Nem kis meglepetésre a konferencia finanszírozói között felbukkan az Open Society Foundations is, Soros György legfőbb szervezete. Most már érhető, hogy Soros Alex miért tölt több időt Kijevben, mint Long Island-en - írta meg a Bennfentes.

Mint írja a portál, a Soros-alapítványok ukrajnai kavarásai régóta közismertek. Arra azonban eddig nem volt direkt bizonyíték, hogy a háborús pszichózis fenntartásának is aktív résztvevői a Soros György által támogatott szervezetek.

Kaja Kallas észt miniszterelnök a napokban fölszólalt a Lennart Meri konferencián Tallinban.

A záró panelbeszélgetésen Kallas azt kérdezte az ERR.EE portál szerint, hogy mi akadályozza a szabad világot abban, hogy többet tegyen Ukrajna megsegítésére: "A félelem tart vissza minket attól, hogy támogassuk Ukrajnát. Az országoknak különböző félelmeik vannak, legyen az nukleáris félelem, az eszkalációtól való félelem, a migrációtól való félelem. Nem szabad a félelem csapdájába esnünk, mert Putyin ezt akarja. Azt akarja, hogy féljünk, és félelemből ne támogassuk Ukrajnát".
 

 

Legyünk határozottak, és ne hagyjuk, hogy ellenfeleink diktálják a jövőnket

 

- mondta.

A konferencián folytatott megbeszéléseken Kallas azt is hangsúlyozta, hogy "nem csak addig kell támogatnunk Ukrajnát, ameddig szükséges, hanem amennyire szükséges."

"Ez azt jelenti, hogy segítenünk kell Ukrajnának visszaszorítani Oroszországot a határaira. Fenn kell tartanunk a szankciókat, amíg Ukrajna területi integritása helyre nem áll. Az agresszornak meg kell fizetnie az okozott károkért, és az elkövetőket, beleértve az orosz vezetést is, felelősségre kell vonni. A szürke zónák megszűnése az a béke, amelyre Európának szüksége van - ez azt jelenti, hogy Ukrajnának az EU és a NATO tagjává kell válnia" - mondta.

A konferencia Kallas, Dmytro Kuleba ukrán külügyminiszter, Igli Hasani albán külügyminiszter, Samir Saran, az Observer Research Foundation indiai agytröszt igazgatója és Timothy Snyder történész részvételével zajló online beszélgetéssel zárult, a beszélgetést Jim Sciutto, a CNN újságírója moderálta.

A vita egy háromnapos tallinni nemzetközi konferencia végét jelentette, amelyen kül- és biztonságpolitikai szakértők vitatták meg a világpolitika legfontosabb kérdéseit.

Kallas azonban nem csupán Ukrajna további támogatásáról beszélt, hanem arról is, hogy Oroszország veresége Oroszország széteséséhez vezethet, és ez jó, mert "Oroszország veresége nem rossz dolog. Sok olyan nemzet van, amely Oroszország része. Ha több kis állam lesz, az nem olyan rossz, ha a nagyhatalom sokkal kisebb lesz" - fogalmazott.
 

Csakhogy nem akárhol beszélt erről az észt miniszterelnök, és nem akárhol fogalmazta meg az ukrajnai háború valós célját. Hanem egy olyan konferencián, amelynek szponzorai az Észt Védelmi Minisztérium, az Észt Külügyminisztérium, az Észt Kormányhivatal, a NATO, a National Endowement for Democracy (NED, amerikai kormányügynökség, a szervezet érintett a 2022-es ellenzéki finanszírozásban, és a PARTIZÁN-youtube csatornájának is szponzora), az USA kormánya, és a Soros György-féle Open Society Foundations.

 

Vagyis Kaja Kallas, mint legfőbb sztárvendég, egy Soros György fizette színpadon adta elő a háború elnyújtását célzó felszólalását.

Ezt a színpadot amerikai érdekeltségek mellett a Soros-féle Open Society Foundations fizette - írja a Bennfentes.
 

Most már érthető, Alex Soros miért időzik olyan sokat Kijevben, hogy ott rendszeresen egyeztessen Andrij Jermak elnöki hivatalvezetővel, és az ukrán védelmi miniszterrel mellett a Soros-hálózat ukrajnai lerakataival.

 


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek