Nyilatkozat

Orbán Viktor: Magyarországon a határ az határ!

N.T.

Létrehozva: 2024.04.17.

A magyar szabályok szerint a határ illegális átlépése jogtalan cselekedet, az illegális határátlépés nem emberi jog, hanem bűnelkövetésnek számít; Magyarországon a határ az határ, aki nem jogosult a belépésre, az nem lépi át a határokat – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben szerdán.

Orbán Viktor, a Nemzeti Konzervativizmus Konferencián (NatCon), Yoram Hazony filozófussal, a jeruzsálemi Herzl Intézet vezetőjével folytatott pódiumbeszélgetésén hangsúlyozta: a határokon kívül kell várniuk mindazoknak, akiknek menekültügyi kérelmük elbírálása folyamatban van. Ez a legfontosabb kérdés, ez a vörös vonal. Ha ezt nem sikerül elérni Európa-szerte, a migráció kérdése nem oldható meg – szögezte le.

HAVASI Bertalan; ORBÁN Viktor
A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök újságíróknak nyilatkozik Brüsszelben, a Nemzeti Konzervatívizmus Konferencia (NatCon) második napján, 2024. április 17-én. Orbán Viktor mögött Havasi Bertalan, a kormányfő sajtófőnöke Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Magyarország nem akar kevert társadalmat, meg akarja védeni a határait, meg akarja őrizni a kultúráját és a hagyományait – jelentette ki.

Az egyes tagországoknak kell önálló módon dönteniük arról, hogyan kívánják megoldani a migráció kérdését. Nincs szükség közös uniós migrációs politikára, a migráció kérdésének nemzeti hatáskörbe kell tartoznia – szögezte le a kormányfő.

Közölte, a migráció kérdése civilizációs kérdés. Európa keresztény gyökerekkel rendelkező kontinens, azonban azok többsége, akik jelenleg Európába akarnak jönni, más kultúrából érkeznek, főként muzulmán háttérrel rendelkeznek. A migrációnak továbbá történelmi horizontja van, fel kell tehát tenni a kérdést, hogyan fog kinézni Magyarország a jövőben, keresztény, muzulmán, vagy más kulturális hátterű lesz-e – hangoztatta.

Kijelentette: mindenkinek magának kell eldöntenie, milyen környezetben, milyen kultúrájú országot akar létrehozni. Akaratát azonban senki se erőltesse másokra. Magyarország úgy gondolja, hogy a liberálisok által vázolt kevert társadalom nem vezet jóra – mondta.

A kormányfő hozzátette: nem lehet központilag megmondani azt sem, hogy melyik ország hogyan oldja meg a társadalom elöregedésének problémáját. Magyarország szerint az elöregedésre nem válasz a migráció erőltetése. Magyarország egyebek mellett a családok erős támogatási rendszerén keresztül kíván javítani a helyzeten – közölte.

Kiemelte: a konzervatív kormányokat, köztük Magyarországot, amelyek a brüsszeli vezetés szerint "nem viselkednek helyesen", megzsarolják, az Európai Bizottság, az uniós szerződések őre helyett, politikai szereplővé vált. Szavai szerint az uniós vezetés által erőltetett migráció valódi oka az, hogy a liberálisok új szavazókat akarnak gyűjteni – írja az MTI. 

Ez nem a gazdaságról, nem a demokráciáról szól. Az igazi ok az erő megszerzése a szavazatok által. Ez a realitás

– hívta fel a figyelmet.

Orbán Viktor kijelentette: Európa progresszív liberális óceánjában jelenleg Magyarország a különbözőség szigete, a megfelelő hely, ahol a konzervatívok szabadon beszélhetnek és politikai terveket szőhetnek a jövőre vonatkozóan.

A szabadság harcosainak ismételten aktívnak kell lenniük és cselekedniük szükséges Európában

– fogalmazott a kormányfő, majd hozzátette: konzervatív civil társadalmakat kell létrehozni olyan konzervatív emberekkel, akik készek harcolni a szabadságért. Magyarország megfelelő hely ehhez – jelentette ki.

A geopolitikai helyzettel kapcsolatban Orbán Viktor azt mondta: Magyarország nem szeretne még egyszer közös határt Oroszországgal, ahogyan ez a szovjet időkben volt. Magyarország elismeri Ukrajna jogait és önállóságát, Ukrajna orosz megtámadása teljes mértékben ellent mond minden nemzetközi egyezménynek és minden közösen tiszteletben tartott értéknek – hangoztatta. Látni kell azonban, hogy Ukrajna jelenleg a Nyugat protektorátusa, ami azt jelenti, hogy a fegyverek és a pénzügyi támogatás folyamatos fenntartása nélkül az ország nem létezne – mondta. 

Ukrajna már nem önálló ország

– fogalmazott.

Közölte, hogy a magyar kormány nem akarja feladni a Magyarország és Oroszország közötti jó gazdasági együttműködést, ugyanis az orosz–ukrán háború nem a magyarok háborúja. Az ukrajnaiak meg akarják védeni a hazájukat, ez az ő döntésük – mondta.

Emlékeztetett ugyanakkor, hogy a háború oka az ország NATO-tagságának kérdése, majd hozzátette: az oroszok sosem fogják megengedni, hogy Ukrajna a jelenlegi formájában a katonai szövetség tagja legyen. Mindent meg fognak tenni, hogy a NATO és Oroszország között pufferzóna maradjon – közölte.

A tűzszünet és a béketárgyalás jobb lenne, mint a háború folytatása, be kell látni ugyanis, hogy Ukrajna nem tud győzni a harcmezőkön. Ez a realitás – szögezte le.

A kormányfő közölte, Magyarország elítél minden támadást Izrael ellen, és elismeri jogát az önvédelemre. El kell kerülni, hogy a közel-keleti konfliktus kiszélesedjen és a régió ismét háborús övezetté váljon, ami destabilizálhatja Európát, és veszélyeztetheti a békét és biztonságot – tette hozzá Orbán Viktor.

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/LxVoYuvEL2nRMCsPDh7zt_oyRYSRQM3DuGwvcTy575o/fill/276/155/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzExYWQ1ZjcyZmFkNDRkN2Y5YzBhMzVkZjY5MjZhZjg4.jpg
Ezt ne hagyd ki!

Orbán Viktor: mindenkinek az uniós határokon kívül kell maradnia mindaddig, amíg menekültügyi kérelmét elbírálják

Orbán Viktor Brüsszelben tárgyal.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27617_resized.jpg?avcount=1714493110
origo.hu

Ilyen büntetésre számíthat a bőnyi diáklány, aki megkéselte osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27609_resized.jpg?avcount=1714493110
origo.hu

Brutális támadásra készülnek az oroszok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175403_auto_resized.png
metropol.hu

A hét második felében nem lesz köszönet az időjárásban, a fél országra figyelmeztetést adtak ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171892_auto_resized.jpg
vg.hu

Döntött Lázár János: ez lesz a hivatalos neve a Kalocsa-Paks közötti új Duna-hídnak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170167_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Megjelent az életemben” - Nem engedik el egymás kezét, ez a férfi áll Hunyadi Donatella mellett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174400_auto_resized.png
hirtv.hu

Bőnyi késelés: megszólalt a rendőrség + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27610_resized.jpg?avcount=1714493110
origo.hu

Dundikát sokkolta Hugh Hefner legendás villája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171871_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714493110
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/UL9p8243BFBLYd8_1fRo__mKaGXX_p_vy_shxYXAuWc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2MzMDBkNzg5YzE2OTRkOTM4NzBjNjhhMTEyY2EzOGNj.jpg
Késelés

„Ne haragudjatok rám, anya” – pár percre magához tért a kórházban a bőnyi késelés áldozata – videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/uxQvw7TGI-KAxyvgCfP9PVDIrA87uxZXA3rw2xw3tTg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBiZDAxMGM4YmU5YjRjZmJhNmQ0NjRiNzUzOTdiN2I5.jpg
Baleset

Gázolás történt Budapesten, busz alá szorult egy ember