
Ugyan még van egy kis idő húsvétig, az üzletek már árulják a csokinyuszikat, és a sonkákat is bekészítették. Már tavaly sem számított túl olcsó terméknek a sonka, de idén már szinte luxuscikk-szintre emelkedik a mindmegette.hu szerint.
A Húsiparosok Szövetsége szerint a piaci változásokat tekintve a következő hetekben drágább lesz a sertéshús. Ennek egyik fő oka az, hogy a német sertéshús jegyzés az elmúlt időszakban jelentősen növekedett, ami a hazai árakat is befolyásolja.
A szekszárdi piacon például a termelők húsvét előtt már nem változtatnak az árakon. Itt a házi füstölt sonka kilója 4500-5600 forint között mozog.
Az Agrárszektor szerint is drágább lesz idén a húsvéti sonka, hiszen ahogyan a sertéscombért is többet kell fizetni, valamint arról sem szabad megfeledkezni, hogy a feldolgozók költségei is emelkedtek. Valószínű, hogy a hosszú érlelésű sonkák drágábbak lesznek, mivel ezeknek a termékeknek hosszabb a feldolgozási idejük és magasabb minőségi követelményeket igényelnek.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.