Frakcióülés

Orbán Viktor a frakcióülésen: Az európai parlamenti választást meg fogjuk nyerni

Bors

Létrehozva: 2024.02.21.

A Magyar Nemzet információi Balatonalmádiból.

A Magyar Nemzet információi szerint Orbán Viktor miniszterelnök elsősorban a közelgő választásokról beszélt a parlament tavaszi ülésszakát megelőző rendezvényen.

A miniszterelnök, ahogyan azt már korábban is tette, most is kiemelte, hogy Brüsszelben változásra van szükség. Európában életbe lépett a migrációs paktum, büntetést fognak kiróni Magyarországra, mert nem fogadunk be migránsokat. A háború nem ér véget, Európára egyre nagyobb teher nehezedik, mert Amerikában az elnökválasztás körüli viták miatt csökkenni fog Ukrajna anyagi támogatása. Az ukránok támogatásának óriási politikai ára van. A gazdák lázadnak egész Európában, és lassan senki nem hisz az ukránok győzelmében – elemezte az eseményeket a kormányfő.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az itthoni baloldal nem azt teszi, ami a dolga lenne, nem Magyarországot képviseli Brüsszelben, hanem Brüsszelt Magyarországon. A baloldal zsoldban áll – foglalta össze a helyzetet.

A frakció előtt természetesen a kegyelmi ügyről is beszélt, amely két, a politikai közösségük számára fontos ember távozásával járt. A képviselők előtt is megköszönte Varga Judit és Novák Katalin eddigi munkáját. – A lemondásuk helyes volt, és megerősít bennünket – mondta el most is Orbán Viktor.

Mindenki számára világossá vált, hogy gyermekvédelmi kérdésekben a nemzeti oldalon nincs kegyelem.

Szerinte nem valamilyen probléma erőszakolta ki ezt a döntést, hanem egyszerűen hiba volt. – Azt, hogy miért következett be ez a hiba, az évértékelőn már elmondtam: a legmagasabb poszton is igaz, hogy senki nem lehet elég okos egyedül – mondta el ismét a miniszterelnök.

Orbán Viktor a beszédét a közelgő választások értékelésével, az előttük álló feladatokkal zárta. Összefoglalta, hogy az uniós forrásokról már megállapodott a kormány, a tanárok és óvónők bérét megemelték, a bérmegállapodásokat megkötötték, a megemelt 13. havi nyugdíjat kifizették, a családtámogatásokat növelték, az inflációt leszorították. Hatályban van a rezsicsökkentés és a kamatstop a családoknak és a kisvállalkozásoknak.

Mondanivalóját azzal zárta, hogy

az európai parlamenti választást meg tudják és meg is fogják nyerni.

Értékelése szerint a nemzetközi környezet ebben az évben sokat változhat, de júniusig ellenszélben fognak hajózni, ám a tapasztalt vitorlások szerint ez nem rossz, hanem jó, hisz a nemzetközi ellenszelet be tudják fogni a vitorlájukba. Bizakodóan beszélt arról, hogy nem csak Brüsszelben, Washingtonban is változás lehet ebben az évben. Az európai parlamenti és az amerikai elnökválasztás elhozhatja a békét végre Európában. – Kilenc hónap múlva erősebbek leszünk, mint most – mondta. – Érdemes tehát dolgozni, mert minden megszerzett európai parlamenti mandátum hozzáad ahhoz a közös erőhöz, ami 2026-ban az országgyűlési választásokon segíteni fog minket – zárta beszédét a kormányfő.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, szerda délután kezdődött meg Balatonalmádiban a Fidesz–KDNP szezonnyitó kétnapos kihelyezett frakcióülése. Kocsis Máté egy korábbi bejegyzésében jelezte, hogy a kormánypártok tanácskozását február 21–22. között tartják. A Fidesz frakcióvezetője ismertette, hogy

szerda este a miniszterelnök felszólalásával nyitják meg a tanácskozást, amelyet csütörtökön miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok meghallgatása követ.

A kormánypártoknál már hagyomány, hogy az aktuális parlamenti ülésszak kezdete előtt kihelyezett frakcióülést tartanak. Jellemzően a tanácskozás másnapján sajtótájékoztatón számol be az eseményről Kocsis Máté és Simicskó István, a két kormánypárti frakcióvezető.

Az ülés jelentőségét az is növeli, hogy kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag is.

Kocsis Máté a napokban jelezte, hogy kezdeményezte a házelnöknél, hogy tűzze napirendre Svédország NATO-csatlakozásának ratifikálását.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17167756_auto_resized.jpg
origo.hu

Nyilvánosan alázta meg Majkát a felesége

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27563_resized.jpg?avcount=1714394411
origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171244_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: ezért nem sajnálják az elhagyott csupa szív Gerit az olvasóink

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170498_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Akkorát vitázott Puzsér Róbert és Magyar Péter, hogy a végén majdnem mindenben egyetértettek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168326_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173134_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Félelmetes videó jelent meg az orosz pilóták kegyetlen pusztításáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27564_resized.jpg?avcount=1714394411
origo.hu

Kiderült, mennyit kell fizetnie apjának a folyamatosan pucérkodó Britney Spearsnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170219_auto_resized.jpg
travelo.hu

Ausztria egyik legszebb vízesését fedezhetitek fel Salzburg környékén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172320_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ledöbbentek a sofőrök: fényes nappal vontattak el egy UFO-t az autópályán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714394411
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714394411
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/lu7WAsfopw2aPn1A7z71rp-XZYNCtf7UDJLmFvRNxiI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZjNGY1NmMzZTI5OTQ3ZjE5MGY5MzhmMWIyN2ZiODgz.webp
Késelés

Bőnyi gyerekkéselés: megszólalt a szemtanú, ez volt az indok - Videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/OrN_qLxI3C2TS3vHsghs7IS8hRGiPBx-eRMFJbh6MlI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QyNDdlNDgwZmI4ZjQwMjViNzI3MWZiOTViMzYxMzIy.webp
Gaztenger

Szentkirályi Alexandra akcióba lépett Kőbányán – Videó