Büszkeség

Kitűnően teljesít a bentlakásos iskolában a halva született Dorci

KN

Létrehozva: 2023.10.01.

Dorci nem tud járni és beszélni, mégis képes mosolyogni és küzd a javulásért. A speciális iskolában folyamatosan sikereket ér el.

Dorcira igazán büszkék lehetnek a szülei. A halva született kislányt idén íratták be egy speciális bentlakásos iskolába, ahol nagyon hamar beilleszkedett és szépen fejlődik.

Dorci hazavihette a legjobban teljesítő diáknak járó plüsskukacot Fotó: Olvasói

Dorci kitűnően teljesít az iskolában 

A hatéves Dorci előkészítőbe jár, azaz napi három mozgásfejlesztés órája van és a későbbi tantárgyak megalapozása a cél; jövőre lesz első osztályos. A kislány sok mindent megért, de nem tud járni és beszélni, az igent és a nemet intéssel tudja jelezni; eldöntendő kérdésekre képes reagálni. A kapcsolatot segítséggel, videóhívásban tartja a szüleivel.

Hétvégére hazahozhatta a plüsskukacot, ami a héten a legjobban teljesítő diáknak jár

– mondta büszkén Dorci anyukája.

Dorcit mindenben támogatják a szülei Fotó: Olvasói

"Nagyon hiányzik"

A kislányt születése óta a legjobb orvosokhoz, szakemberekhez vitték a szülők, nagy figyelmet fordítanak a rehabilitációjára. A legjobbat akarják a kislányuknak, ezért íratták be egy bentlakásos speciális iskolába, ahol az igényeinek megfelelő fejlesztést kap. Az elválás nehéz volt, a kislány és a szülei is sírtak, de már pár nap elteltével Dorci teljesen beilleszkedett és jól érzi magát. Péntekenként reggel mennek érte az iskolába és hétfőnként reggel viszik vissza.

Nagyon hiányzik, még mindig sírok utána, de akit szeretünk, annak az érdekeit kell nézni, és neki most ez az érdeke

– mondta korábban a Ripostnak az anyuka, aki igyekszik önállóságra nevelni a gyerekeit és egyik legfőbb vágya, hogy egyszer majd lássa járni a kislányát.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek