Emberfeletti

„Nem fordult meg a fejemben, hogy belehalhatok” - Csilla legyőzte a rákot, majd anyuka lett

Kóczián Nikolett

Létrehozva: 2023.08.13.

Módosítva: 2023.08.13.

Rosszabbul élte meg Csilla, amikor az orvosok azt mondták neki, szinte nulla százalék esélye van arra, hogy természetes úton gyermeke születhessen, mint mikor azt közölték vele, hogy rákos. A 34 éves nő legyőzte a halálos kórt és csodával határos módon kislánya született.

Mindig van remény. Farkas-Mágori Csillánál négy éve mellrákot diagnosztizáltak és a kemoterápia okozta szövődmények miatt az orvosok azt mondták neki, hogy szinte nulla százalék esélye van arra, hogy természetes úton gyereke legyen. A 34 éves nő nem adta fel a harcot: előbb a rákkal szállt szembe, majd férjhez ment és egy csodálatos kislányt hozott a világra.

Csilla egy igazi harcos / Fotó: Murcsik-Pávó Réka 

Pár nappal a születésnapja előtt jött a rossz hír

Csilla anyukája is mellrák túlélő, így már az első menstruációjakor megtanította neki az önvizsgálatot.

- A 30. szülinapom előtt egy pár nappal zuhanyzás közben önvizsgálatot végeztem, és akkor tapintottam ki a csomót. Elmentem ultrahangra, ahonnan továbbküldtek sebészetre, itt már sejtettem, hogy nem jó a helyzet; majd átküldtek mammográfiára, mintát vettek és ott kiderült, hogy ez rák - emlékezett vissza a Borsnak Csilla, akit anyukája kísért el a vizsgálatokra és végig támogatott. 

Az első reakcióm az volt, hogy "nem lehet, hogy ez velem történik" és sírtam; ez volt az egyetlen alkalom, mikor sírtam aztán már nem volt rá lehetőségem, mert mentünk és csináltuk.

Csilla azóta már a 4. születésnapját ünnepli, azaz négy éve nincs a szervezetében rákos sejt; nagyon várja már az 5. évet, amikortól már tünetmentesnek számít. A haja is visszanőtt, amit fájó szívvel le kellett borotválnia a kemoterápia miatt.  

Csilla mindig számíthat férjére, Zsoltra / Fotó: Walla Ádám

Az orvosok azt mondták nem lehet gyereke, mégis szült

Időközben Csilla férjhez ment Zsolthoz, akivel nagyon szerettek volna egy kisbabát, de az orvosok azt mondták, hogy a kemoterápia miatt szinte nulla százalék esélyük van arra, hogy természetes úton legyen gyerekük; ezt Csilla rosszabbul élte meg, mint amikor közölték vele, hogy rákos. Csodával határos módon mégis megszületett kislányuk, Míra, aki már egy éves. Az apuka először el sem akarta hinni, hogy párja pozitív terhességi tesztről számol be neki; azóta pedig folyamatosan hatalmas a boldogság a családban.

Mondtam neki, hogy pozitív a teszt, de ő először azt hitte, hogy Covid-tesztről van szó

 - nevetett Csilla, aki pénzügyi területen dolgozott, most pedig teljes állásban édesanya. 

Csilla menyasszonyként / Fotó: Sipos Kata

- Az orvosok azt mondták, hogy valószínűleg külső segítség kell a gyermekvállaláshoz, elküldtek a Kaáli Intézetbe, ahova időpontot kértem, de lemondtam; mert nem akartam magam kitenni hormonkezelésnek egy hormon érzékeny daganattal a hátam mögött. Ezután kerestünk egy hormonterapeutát, aki segített, így a harmadik hónapban várandós is lettem.

 

Nem fordult meg a fejemben, hogy belehalhatok

Nekem az adott erőt, hogy élni akarok, nem volt más opció, nem fordult meg a fejemben, hogy belehalhatok, mindig csak a következő kezelést vártam

 - mondta Csilla, aki üzent sorstársainak. 

Mindig csak a következő lépésre szabad koncentrálni, és igenis hinni kell a csodákban. Mindenki végezze el az önvizsgálatot otthon, és igenis aki kap behívót mammográfiára, az menjen el.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek