Migránskvóta

Brutálisan erőlteti a migránsok betelepítését az EU

Létrehozva: 2023.10.04.

Mindössze 5 percet kaptak az EU-országok a döntésre - számolt be az eseményekről Rétvári Bence.

Magyarország és Lengyelország egyértelmű nemmel szavazott. Szlovákia, Ausztria és Csehország tartózkodott. De mindez nem számít, minősített többséggel akarják ránk erőltetni a migránsáradatot.

Az ülésen részvevő Rétvári Bence belügyi államtitkár így tudósított a részletekről:

Ma újabb migrációpárti jogalkotási lépést erőltetett át Brüsszel 🇪🇺. A mai napon az EU Állandó Képviselők Bizottsága vitatta meg a Migrációs Paktum utolsó elemének végleges szövegét, az ún. krízisrendeletet. A szövegtervet a szavazás előtt 5️⃣ perccel osztották ki a résztvevőknek. A vita mindössze 1️⃣3️⃣ percig tartott egy olyan kérdésről, amely Európa sorsát döntheti el és végképp bevándorlóországgá változtathatja a tagállamokat.☝🏻 A rendelettervezetre Magyarország 🇭🇺 és Lengyelország 🇵🇱 szavazott „nem”-mel, Szlovákia🇸🇰, Csehország 🇨🇿 és Ausztria 🇦🇹 tartózkodott, de a szavazatunk nem számított Brüsszelben, minősített többségi döntéssel viszik tovább ezt a veszélyes rendelet-tervezetet. Brüsszel 🇪🇺teljhatalmat akar magának, hogy mikor, hová, mennyi migránst telepít be❗️

Ez a javaslat a kötelező migránskvótákon felül is újabb kvóták szerint osztaná szét az illegális bevándorlókat 🚫 az EU országok között, ha hirtelen nagy számban jelennének meg egy tagállamban.

Brüsszel 🇪🇺 visszaél hatalmával, amikor az elvileg kötelező konszenzusos döntéshozatalt megkerülve erőszakosan viszi át migrációpárti javaslatait. 👉🏻 Brüsszel 2015-ben hibás migrációs politika mellett döntött, milliószámra és ellenőrizetlenül beengedte a migránsokat és ennek következményeit ma már számos ország érzi. Most ahelyett, hogy változtatna az álláspontján, tovább erőlteti a migránsok kötelező betelepítését. Ez a rendelet ❌ nem ❌ megállítja a migrációt, hanem rászabadítja a tagállamokra az illegális migránsokat. A magyar kormány - a magyar emberek

🇭🇺 akaratát érvényesítve - következetesen elutasítja 🛑 a migránsok kötelező szétosztását és a migránsgettók létrehozását❗️


Vitát folytattak az Európai Parlament plenáris ülésén szerdán az új uniós menekültügyi és migrációs csomag gyors elfogadásának szükségességéről. A testületben kiemelt prioritást élvez a kérdés, a cél, hogy a reform körüli tanácskozást még a 2024-es európai parlamenti választások előtt lezárják.

 

A többségi baloldali vélemény sürgette a csomag elfogadását, az ő felszólalásaikban főként a bevándorlók iránti szolidaritás és a humanitárius kötelezettségek kérdése kapott hangot. Ezzel ellentétben a konzervatív felszólalások a biztonságra és az európai kultúra védelmére hívták fel a figyelmet. 

– A tagállamok közötti kötelező uniós menekültügyi megoldásra van szükség, amely a gyors határeljárások segítségével, valamint a migránsok befogadásával is járó szolidaritással minden nehézségre és problémára választ ad –  jelentette ki Margarítisz Szkínász, az európai életmód előmozdításáért felelős uniós biztos szerdán Strasbourgban. – Lejárt az idő, az eseti megoldásokkal nem lehet hosszan tartó eredményt elérni – fogalmazott. Közölte: az illegális migrációt az táplálja, hogy az egység és összefogás hiányában az Európai Uniónak nincs közös migrációs és menekültügyi politikája.

Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) vezetője eközben a veszélyt abban látja, hogy Orbán Viktor magyar kormányfő és Robert Fico, Szlovákia leendő miniszterelnöke új tengelyt alkothatnak a migrációs paktummal szemben. 

Manon Aubry baloldali képviselő szerint amikor migrációról beszélünk, akkor a szélsőjobb hisztériát kelt, mert rémálmai vannak, hogy elönti Európát a migrációs hullám, de ennek nincsen semmi alapja, sőt nem létezik az a probléma, amiről beszélnek, hisz a négymillió ukrán befogadása is gond nélkül zajlott.

Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője felszólalásában mindenekelőtt emlékeztetett: a schengeni határok egyre nagyobb veszélyben vannak az illegális migránsok által alkalmazott erőszak miatt. 

Nemrégiben lőfegyverekkel támadtak határőrökre a magyar határon

– idézte fel. – Mi, kelet-közép-európaiak nem azért csatlakoztunk az Európai Unióhoz, hogy veszélyebe sodorjuk a szabad mozgásunkat, a kultúránkat, és megfosszuk állampolgárainkat a biztonságuktól – fogalmazott.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16729722_auto_resized.jpg
origo.hu

Félelmetes lény csapott le a nagy fehér cápára, kiette a máját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22515_resized.jpg?avcount=1701564310
origo.hu

Újabb babával bővül Kulcsár Edináék családja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16731459_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Véget ért a Dancing with the Stars: ők lettek a táncparkett legjobbjai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16731170_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Tudom, mire képesek a magyarok!” – ellenfeleink kapitányai is reagáltak az Eb-sorsolásra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16731189_auto_resized.jpg
ripost.hu

Krausz Gábor élő adásban vallott Mikes Anna iránti érzéseiről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16730193_auto_resized.jpg
vg.hu

Zelenszkij őszinteségi rohamot kapott: „elfogyott a nyugati fegyverzet, a háború új szakaszába léptünk”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22522_resized.jpg?avcount=1701564310
origo.hu

Ketrecbe zárva és félmeztelenül is fotózták Marjai Juditot - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16729266_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Kiabálva, csomagolópapírral verte egymást két nő az Aldiban - Videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16730889_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hajtóvadászatot indított a rendőrség: otthonából rabolták el a 10 hónapos kisbabát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22031_resized.jpg?avcount=1701564310
life.hu

Amennyi nő, annyiféle menstruáció: ekkor beszélhetünk cikluszavarról(X)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/16728274_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Félelemben telnek G.w.M exe, Nagy Melanie napjai, zokogva vallott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/22451_resized.jpg?avcount=1701564310
life.hu

A soha véget nem érő PMS - a tünetek az egyes életszakaszokban eltérőek lehetnek(x)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/12/4yL0jiwnASsghsSXvocnmeJ0q00RAnzfcA2vyxn9SJk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QyMGJkYTU0NTdjNjRkNDlhMzU5Y2E0NzVhYTliNGZm.jpg
Csoda

„Búcsúzni hívták be a szüleimet a kórházba” – autista gyerekeknek állított össze terápiát Fanni, aki kétszer is legyőzte a rákot

https://cdn.borsonline.hu/2023/12/7OXLyc-LnrUlNPY01EOlwxQMHVNyQYDxBVPUZdddkxE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzRmZmE1NTEwZjA1ZTQ0NGU5OWUzNzY5MjUyOTBhYzVj.jpg
Tragédia

Szülés után egy nappal hunyt el egy egészséges anyuka: "Tudnom kell, hogy mi történt a lányommal!"