Természeti csapások

A világvége egyre jobban közeledik? Durva jelentést tettek közzé

K.B.

Létrehozva: 2023.05.23.

Módosítva: 2023.07.18.

A szélsőséges időjárás rengeteg áldozatot követelt a Földön.

A Meteorológiai Világszervezet (WMO) megrázó adatokat közölt a természeti csapásokkal kapcsolatban. A szervezet az elmúlt kb. 53 évet vizsgálta, 1970-ig bezárólag, és megállapították, hogy az éghajlattal, időjárással és a vízzel kapcsolatos szerencsétlenségek ezidő alatt 2 millió ember halálát okozták. Az anyagi kár pedig 4.3 billió dollárra rúg.

Az áradások okozzák a legnagyobb anyagi károkat /Fotó: Pexels

A statisztikai adatok alakulása furcsa tendenciát mutat, ugyanis a kutatás azt írja, hogy az árvizek, viharok és erdőtüzek okozta gazdasági károk 1970-óta a nyolcszorosára nőttek, azonban a halálos áldozatok száma csökkent a katasztrófavédelemnek és a korai előrejelző berendezéseknek hála. A legsúlyosabb veszteség azonban még mindig a szegényebb, fejlődő régiókban éri a társadalmat.

A Metro lap szemléje szerint a halálesetek 47%-a Ázsiában történtek, azon belül a legtöbb Bangladesben. Európában a bejelentett haláleseteknek csupán 8%-a történt az elmúlt évtizedekben. 

A legtöbb haláleset a szélsőséges hőmérséklet okozza, a legnagyobb anyagi károkat pedig a rendszeresen előforduló áradások. Emellett csak az elmúlt két évben 22 ezer 608 halálesetet okoztak a különböző viharok világszerte a kutatás szerint.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek