Törlés

Ennek sokan nem fognak örülni, nagy változás jön a YouTube-on

B.

Létrehozva: 2023.05.29.

A YouTube bejelentette, az egyik funkciót eltörlik.

A YouTube még hat éve indította el az úgynevezett Stories, azaz YouTube-történetek funkciót, ami akkoriban Reels néven futott. Ezzel egyszerű, nem túl hosszú felvételeket lehet készíteni és publikálni, és a videókat filterekkel, feliratokkal és matricákkal lehet színesíteni. De csak a YouTube mobilverzióján működnek, és csak azok készíthetnek ilyen tartalmat, akiknek a csatornája eléri a 10 ezres követőszámot.

 Az egyik funkciót eltörli a YouTube Fotó: Pexels

A funkció azonban úgy tűnik, hogy nem vált elég népszerűvé a bemutatása óta eltelt időszakban, mivel a YouTube legújabb döntése szerint kivezetik a szolgáltatások közül és helyette inkább a megmaradó formátumokat helyezik fókuszba

- számolt be róla a raketa.hu.

Azonban marad hasonló opció, a Shorts, ami szintén az egészen rövid tartalmak megosztását szolgálja. Itt a felvételek hossza maximum 60 másodperces lehet, az opció működését pedig nem korlátozták a mobilverzióra.

A YouTube azzal magyarázta a döntést, hogy a Community (közösségi bejegyzés), a Shorts, a hagyományos hosszabb videók és az élő műsorok fejlesztésére koncentrálnak.

A YouTube-történetek június 26-án szűnnek meg.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek