Életveszély

„Fájdalmaim könyörtelenül erősek” – minden napért megküzd az egyetemista lány

K.C.

Létrehozva: 2023.05.13.

Rettegve éli a mindennapjait a fiatal nő, aki egy baleset miatt ritka állapottal küzd.

A korában sportos és aktív tinédzser, Emily Balfour most többnyire ágyhoz kötve tölti a mindennapjait. A lány 14 éves korában egy korcsolyabalesetet szenvedett, ami egészségügyi problémák kész sorozatát okozta.

Fotó: Pixabay.com (Képünk illusztráció)

Emily könyörtelen fájdalommal éli azóta a mindennapjait a chiari-rendellenesség miatt. Ez az állapot azt jelenti, hogy az agyának alsó része megsérült, és a gerincoszlop felső részén keresztül nyomódik lefelé. A lány filmes szeretett volna lenni, de minden álma szertefoszlott a balesete után.

- Nem tudok részt venni az életben, nem tudok dolgozni, és folyamatosan el kell halasztanom a diplomám befejezését. A látásom korlátozott, nem látok a bal szememmel, és nemrég végtagbénulással küzdöttem – mondta Emily.

Az év elején kórházba szállították, miután a bal karja lebénult és megduzzadt. Az egyetemista lány visszafordíthatatlan fizikai fogyatékossága előbb vagy utóbb a halálához fog vezetni.

- Szeretném megőrizni a cselekvőképességemet, de ez egyre nehezebbé válik. Fájdalmaim könyörtelenül erősek, és minél több olyan tevékenységet végzek, ahol a nyakamat mozgatom, annál erősebb a fájdalom. Ha nem kapok kezelést, akkor valószínűsíthető, hogy végül elveszítem az egyik vagy mindkét karom használatát. Minél tovább tart, annál több évet veszítek az életemből – tette hozzá letörten Emily, aki egyedül él, így rettegéssel tölti el a lebénulás gondolata.

Most segítségért könyörög és adománygyűjtésébe kezdett, hogy egy életmentő kezelés során az Egyesült Államokban stabilizálni tudják a csontvázát. Az őssejtes kezelés, ami meghosszabbíthatná az életét 200 ezer fontba, vagyis 85 millió forintba kerülne.

(VIA)

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek