Rejtélyes

Blokkolták az autóját, döbbenetes trükkel loptak meg egy nőt Újbudán

M.N.

Létrehozva: 2023.05.04.

A kamerafelvételek segíthetnek a bűnözők kézre kerítéséhez.

Egészen furcsa trükkel loptak meg egy nőt szerdán, a Savoya Parknál, az Auchan parkolójában – írta meg a Ripost. Katalin vásárolt az üzletben, majd bevásárlókocsijával elindult az autójához. Az elképesztő bűneset akkor történt, amikor bepakolta a szatyrait és a táskáját a kocsiba, majd visszatolta a bevásárlókocsit a helyére. A lapnak lánya, Ágnes mesélte el, hogy a tolvajok milyen módszerrel dolgozhattak. 

Robber,Breaking,A,Car's,Windows,To,Steal,A,Woman,Bag.
Ellopták az áldozat táskáját. Fotó: Levente Gyori

Hogyan történhetett? 

Hát anyukám nem hitt a szemének...

kezdte Ágnes. 

"Szerdán úgy gondolta, hogy beugrik a boltba, vesz néhány dolgot, majd megy és intézi tovább a teendőit. Így is tett, bevásárolt, majd a bevásárlókocsival kitolta a szatyrokat a kocsijához. Bapakolt mindent a helyére, berakta az autóba a táskáját is, ami eddig végig vele volt, majd a konkrétan az autó mellett lévő tárolóba betolta a bevásárlókocsit. "

Az asszony erre a pár lépésre is rázárt az autóra, de mint kiderült, ez hatástalan volt...

Anyu mindig bezárja az autót

– folytatta. 

Car,Alarm,,Maintain,Your,Car,Security,On,The,Level.
Blokkolták az autó zárját. Fotó: AstroStar

Egy pillanat elég volt hozzá

"Most is így tett, még akkor is, ha csak lépésnyire távolodott el a kocsijától. Mire visszafordult, már az ülésről valaki kilopta a táskáját. Hívta a rendőröket és szólt a bevásárlóközpont biztonsági őrének is. Azt mondta, hogy a rendőrök, amikor kijöttek mondták neki, hogy létezik egy olyan eszköz, ami meggátolja ennek az elektromos zárnak a működését. Így valószínűleg kifigyelhették a tolvajok, majd amikor be akarta zárni a kocsit, ilyen zárblokkolót használhattak, hogy ki tudják venni a táskáját.

Mit vettek fel a kamerák?

Ágnes elmondása szerint a rendőrség ellenőrizte a kamerafelvételeket is. 

- A kamerafelvételek minősége miatt szinte semmit sem látott... Azt tippelik, hogy egy fekete Audival lehetett a tolvaj... Én csak abban reménykedem, hogy az iratokra nem volt szükségük, amit valaki megtalál és visszajuttat hozzánk, mert az nagyobb érték volt, mint a pénz, amit a táskában találhattak - zárta. 

Az ügyben megkerestük a BRFK-t is, ahol elmondták: lopás miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek