Tévedés

"A kisfiam nélkülem nő fel" - elnézték az orvosok az édesanya leleteit, halálos betegséggel küzd

P. E.

Létrehozva: 2023.05.12.

Az édesanyát antibiotikumokkal küldték haza, miközben gyógyíthatatlan beteg.

Antibiotikumot írtak fel az orvosok annak az édesanyának, akinek rosszul értelmezték a CT-eredményét. Az orvos még meg is nyugtatta, hogy nincs miért aggódnia. Pár nap múlva kiderült, gyógyíthatatlan rákban szenved.

orvos, orvosi vizsgálat, kórház
Fotó: pixfly / Shutterstock

Az aggódó 33 éves Victoria Powert először elküldték a sürgősségiről pár pirulával, amikor rosszul lett, majd az orvosa lesújtó hírt közölt vele. Mindezt csupán pár nappal azután, hogy megünnepelte, hogy öt éve szabadult a betegségtől, hiszen 2017-ben, 27 évesen legyőzte a mellrákot. A Staffordshire állambeli Great Wyrley-ből származó anya „rizsszem” méretű csomókat talált a jobb melle oldalán. A kezelés, beleértve a kemoterápiát, a sugárterápiát és a kettős mastectomiát, sikeresnek bizonyult, és azóta rákmentesen élt.

2022 decemberében azonban Victoria folyton köhögött és lefogyott, ami aggodalomra adott okot. Szilveszterkor elment a sürgősségire EKG-ra, mellkasröntgenre, CT-vizsgálatra és vérvizsgálatra – de azt mondták neki, hogy a CT-vizsgálata tiszta, és antibiotikummal hazaküldték. De mindössze négy nappal később a mellsebészével végzett rutinellenőrzés „árnyékot” talált a tüdején és a máján. Megerősítették, hogy negyedik stádiumú rák, és ezúttal gyógyíthatatlan.

„Teljesen sokkot kaptam” – mondta Victoria. "Miután négy nappal korábban közölték velem, hogy a CT semmilyen elváltozást nem mutatott, megnyugodtam, így arcon vágott, amikor közölték, hogy mégis árnyékok vannak a tüdőmön és a májamon. További vizsgálatok során kiderült, hogy rák van a tüdőmben, a májamban, a nyirokcsomóimban és a csontjaimban. Le voltam sújtva" - emlékezett vissza a borzalmakra.

„Az életem mostanra jelentősen lerövidült, pedig mindössze 33 éves vagyok. Nem adtak meg becslést az élettartamról, de nem is kérdeztem, mert nem akarom tudni. Csak azért aggódom, hogy a kisfiam nélkülem fog felnőni, nem lesz vele az édesanyja."

Victoria, aki a 8 éves Jacob anyukája, februárban kezdte meg a kemoterápiát, és most volt egy újabb CT-vizsgálaton, hogy ellenőrizzék, hogyan reagál a kezelésre.

„Nehéz volt megbékélni a dolgokkal. Az első diagnózis és kezelés után az ember folytatja az életet, és minden egyes kivizsgálás megkönnyebbülést jelentett. Elértem az öt évet és azt gondoltam, hű, eljutottam ehhez a mérföldkőhöz, amelyről mindenki beszél. De ezt a második diagnózist nehéz volt elfogadni. Aggódom, hogy a kisfiam nélkülem nő fel, de az onkológusom megnyugtatott, hogy "vannak még trükkök a tarsolyában", én pedig 100%-ig megbízom benne, és követem az útmutatásait. Sok fiatal hölgyet láttam az enyémhez hasonló betegséggel, és legalább öt évet éltek. Ebből merítek erőt. A kezelés segíteni fog – tényleg igyekszem pozitív lenni, és élvezni minden napot, amit tehetek."

Victoria most azért mesélte el a történetét, hogy segítsen felhívni a figyelmet a BRCA2 génmutációra – amely férfiaknál és nőknél egyaránt megnöveli a mellrák kockázatát, valamint számos más ráktípust.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek