Gömbhalból készített vacsora végzett egy idős házaspárral, akik – a család sejtése szerint – nem tudtak róla, hogy a gyilkos mérgéről híres hal került a tányérjukra. Úgy sejteni, egy online kereskedőtől vették a nyers halat, azzal azonban nem voltak tisztában, hogy milyen fajta, így nem is tudták, hogy kell elkészíteni, hogy az ne jelentsen halálos veszélyt.
A malajziai Ng Chuan Sing és felesége, Lim Siew Guan pár órával a halétel elfogyasztása után kezdett rosszul lenni. Hidegrázással és légzési nehézségekkel szállították őket kórházba, ahol a feleség nem sokkal később el is hunyt. Ng úr nyolc napot töltött kómában, vasárnap azonban az ő szervezete is feladta a küzdelmet.
Gyászoló családjuk most nem csak vizsgálatot követel az ügyben, de azt is, hogy szigorítsanak a gyilkos halfaj forgalmazásának szabályain.
Noha a gömbhalból készült ételek sok helyen igazi csemegének számítanak, felszolgálásukat rendkívül szigorú szabályokhoz kötik számos országban. Japánban és Koreában például a szakácsoknak legalább hároméves tapasztalattal kell rendelkezniük, mielőtt hivatalosan gömbhalhoz nyúlhatnak.
(Via)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.