Aktuális

Elkapták a rendőrök a magyar James Bondot

Bors

Létrehozva: 2023.04.26.

Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottsága a magyar 007-es ügynökön keresztül hívja fel a figyelmet a biztonsági öv használatára.

A magyar rendőrség ismét egy különleges videót készített abból a célból, hogy az öntörvényű ügynök történetén keresztül felhívja a figyelmet a biztonsági öv használatának fontosságára. Magyarországon ugyanis még mindig nem megfelelő a biztonsági övet használók aránya, nagyon sokan elfelejtik vagy egyszerűen nemtörődömség okán be sem kötik azt. 

Berzai Zsolt r. alezredes, az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottságának főtitkára felhívta  a figyelmet arra, hogy a biztonsági öv a mai napig az autók legelterjedtebb és legfontosabb utasvédelmi berendezése, azonban nálunk az övhasználati hajlandóság aránya jelentősen elmarad a legfejlettebb közúti közlekedésbiztonsággal rendelkező európai országokétól.

– Azon dolgozunk, hogy csökkentsük a balesetek számát. Törekvésünk kiváló eszköze lehet e film, mely szórakoztató stílusban adja át üzenetünket, miszerint felelősek vagyunk magunkkal, családunkkal és a közlekedés többi résztvevőjével szemben is. Ehhez szorosan hozzátartozik a biztonsági öv használata. Adjunk meg magunknak minden esélyt az előre nem látható veszélyhelyzetek, balesetek túlélésére, sérülésmentes megúszására – fejtette ki az alezredes.

A Védd Magad! már a második olyan izgalmas produktum a rendőrségtől, amely a magyar James Bond ügynöki munkája kapcsán hívja fel a figyelmet a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. A korábbinál, a Zéró Tolerancia című alkotásnál és a mostaninál is a jó ügy érdekében dr. Tordai István műsorvezető öltötte magára a magyar James Bond szerepét.

Rengeteg munkánk van e másfél percben, de ha filmünkkel megmentettünk egy életet, akkor már megérte

– mondta el a magyar James Bond a forgatásról készült werkfilmben.

A film zenéjét a zenei élet meghatározó alakja, Hauber Zsolt szerezte, aki szintén örömmel vállalta el a feladatot, hiszen munkájával nemes célt szolgálhat.

– A kisfiam mindig rám szokott szólni, ha elfelejtem bekötni, úgyhogy nekem két figyelmeztető jelzésem is van. Zeneszerzőként úgy gondoltam, hogy zenét is írok a témáról és arról, hogy az életünk mennyire fontos és hogy milyen nagy szerepet játszik benne egy ilyen eszköz – mondta el Hauber Zsolt a forgatásról készült werkfilmben. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek