Temetés

Szívszorító fotók, így vettek végső búcsút a megkéselt rendőrtől

LA

Létrehozva: 2023.01.26.

Módosítva: 2023.01.27.

Rengetegen mentek el a fiatal rendőr temetésére.

Mint megírtuk, Baumann Péter néhány kollégájával együtt kivonult január 12-én este egy bejelentést követően a Budapest XI. kerülti Lecke utcába, ahol egy őrjöngő férfi a társait megsebesítette, őt pedig szíven szúrta egy 17 centi pengehosszúságú késsel. A rendőr nem sokkal később belehalt a szúrt sérülésbe.

Budapest, 2023. január 13.
Mécsesek égnek Baumann Péter főtörzsőrmester emlékére a Rendőrségi Igazgatási Központban tartott sajtótájékoztató helyszínén 2023. január 13-án. A rendőrség elindította az előző napon este megölt körzeti megbízott hősi halottá nyilvánítási folyamatát - jelentette be a rendőrség szóvivője budapesti sajtótájékoztatóján. Három intézkedő rendőrt késsel sebesített meg egy támadó Újbudán, egyikük belehalt sérüléseibe. A támadót elfogták.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: Máthé Zoltán / MTI

Csütörtök délután több busznyi rendőr érkezett Mátészalkára a tragikusan elhunyt Baumann Péter posztumusz főhadnagy búcsúztatására. Az fiatalon elhunyt rendőrt családja és bajtársai mellett a különféle társszervezetek, a katasztrófavédelem és honvédség vezetői is elkísérték utolsó útjára. 

 

 

A temetés előtt emberek százai sétáltak át a lezárt utcákon, hogy elhelyezhessék a kegyelet virágait a posztumusz főhadnagy sírján - írja a szon.hu.

A ravatalnál a BRFK munkatársai és a teljes rendőri állomány nevében Budapest rendőrfőkapitánya, dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy búcsúzott - írja a police.hu. A főkapitány búcsúbeszédében kiemelte, hogy Baumann Péter személyében nemcsak egy nagyszerű embertől búcsúzunk, hanem egy olyan rendőrtől, akinek közismert volt a hivatás iránti elkötelezettsége. Dr. Terdik Tamás elmondta, hogy Baumann Péter barátságos, kedves személyiségének köszönhetően gyorsan beilleszkedett, kollégáival kiváló kapcsolatot alakított ki, szolgálati helyéhez rendkívüli mértékben kötődött. Pozitív életszemlélete, kisugárzása által rövid idő alatt számos barátra tett szert, életre szóló baráti kapcsolatai szövődtek.

„A mi szemünkben az intézkedő rendőrök – Baumann Péter r. főtörzsőrmester, Dobos László r. törzszászlós, Kállai László r. főtörzszászlós – hősök. Hősies helytállásuk nélkül civil életek kerültek volna veszélybe”  - mondta a főkapitány.

Péter személyiségét, hitvallását talán legjobban egyik kollégájának a következő gondolata fejezi ki:

„Ha jelenleg meg tudnánk tőle kérdezni, hogy ami történt, az jól történt-e, akkor a válasza az lenne, hogy bármikor újra bevállalná, ha ezzel másokat megvéd.”

Baumann Péter posztumusz rendőr főhadnagy temetésével egy időben a rendőrök az egész országban egy percre bekapcsolták a kék lámpát és a szirénát, hogy emlékezzenek és tisztelegjenek az elhunyt rendőr emléke előtt.

A búcsúztatáson készült fotókat az alábbi képre kattintva tudod megnézni galériánkban:

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek