Megoldjuk

Leleményes a magyar: 10 ezerből is megoldható egy karácsonyi ajándék

Létrehozva: 2022.12.11.

A Bazilikánál rendezett Adventi Ünnepen kérdeztük az utca emberét.

A fővárosi Bazilika előtt elterülő hagyományos adventi vásár melegen vibráló fényei, illetve a rendezvény patinás hírneve szerencsére manapság sem kizárólag a tehetősebb külföldieket csábítja standjai köré: ottjártunkkor is szép számban képviseltették magukat honfitársaink a karácsonyra készülődő kíváncsi kavalkádban.

Mire elég 10 ezer forint?

Erről kérdeztük a világ legkülönbözőbb tájairól érkező turisták sűrűjében türelmesen oldalazó magyarokat, akik töredelmes történelmi tradícióikhoz méltón ez alkalommal is mérhetetlen leleményességről tettek tanúbizonyságot a – nem is oly metsző – decemberi hidegben.

Lenyűgöző látványt nyújt a vásár (Fotó: Markovics Gábor / Bors)

Úgy tűnik, a hazai közoktatás igenis teszi a dolgát: ami a fiatalok találékonyságát illeti, rájuk igazán nem lehet panasz. Egyesek az olvasás szeretetét ápolva könyvvel, míg mások egy esetleges kisértékű, személyes ajándék mellett ugyancsak könyv-, illetve utazási utalvánnyal, valamint akár színházjeggyel lepnék meg hozzátartozóikat a szeretet ünnepén.

A középkorú is kreatív

Jó, akadt, aki kérdésünkre kurtán-furcsán válaszolva egyből rávágta, hogy ennyi pénzből márpedig semmit sem lehet vásárolni a mai világban, de szerencsére ez közel sem mondható általános szemléletnek a magyarok körében – éppen ellenkezőleg.

Beszéltünk olyan középkorú nővel, aki egy társasjáték megvásárlásával vágná át a gordiuszi csomót, elvégre abban az esetben egyszerre több személynek is örömet szerezhetne egyetlen költéssel, míg megint csak mások szerint különféle ruhadarabok ajándékozása sem lehet elvetendő megoldás, ráadásul számos helyen már ilyenkor megkezdődnek az évvégi leárazások.

Minden van, mi szem-szájnak ingere (Fotó: Markovics Gábor / Bors)

Felzárkóztak az idősek is

És akkor végül, de nem utolsó sorban jöjjenek a nyugdíjasok: ha hiszik, ha nem, még köztük is találni formabontó gondolkodókat. Elég csak például megemlítenünk azt az urat, aki 10 ezer forintból azon ajándék alapanyagait vásárolná meg, melyet később saját kezével készítene el – arról a hölgyről már nem is beszélve, aki ezt az összeget egy finom karácsonyi menü összeállítására költené, mely az egész család arcára elégedett mosolyt csalhatna szenteste. Hiszen kellhet ennél több a szeretet ünnepén?

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek