Mérgezés

Figyelmeztet az anya: Fekete penész miatt került kórházba egy 1 éves kisfiú

Létrehozva: 2022.12.13.

Az elkeseredett édesanya hiába jelezte a penészproblémát a lakástársaságnak többször is, nem történt semmi.

Egy elkeseredett négygyermekes édesanya félti gyermekei életét, miután évek óta egy büdös és penészes lakásba kénytelenek élni. Laura Bowers elmondása szerint legkisebb fia komoly légzési nehézségekkel küzdött a mindenhol megtalálható fekete penész miatt. Sámson az év elején kórházba is került, de a ház közös képviselője ekkor sem tett semmit. Laura és gyermekei egy szociális lakásban élnek, aminek teljes felújítását magára vállalta az édesanya, de legrosszabb rém álmában sem gondolta, hogy a lakásnak annyira rossz a szellőzése, hogy minden bútorukon veszélyes fekete penész fog burjánzani. 

A penész már mindenhol ott van falon, bútorokon. Hiába próbálták kezelni, egyre rosszabb a helyzet

 - kezdte Laura. 

„A fiam egy ritka vérbetegséggel született, ami miatt fokozottan óvatosnak kell lennünk, de egy ilyen lakásban ez lehetetlen. Nem rég légzési nehézséggel került kórházba a rengeteg fekete penész miatt, ami a lakás minden pontján megtalálható" - panaszolta az elkeseredett édesanya. 

Az édesanya reméli, hogy fel tudja hívni a figyelmet, arra, hogy milyen veszélyeket tartogat egy penészes lakás, és minél előbb segítséget kap. Hiszen a fekete penész, A legerősebb mérgek egyikét termeli. A jelentkező tünetek listája igen hosszú lehet: fejfájást, halláskárosodást, krónikus köhögést, de akár személyiségzavart is kiválthat. A legkisebb mennyiségben is mérgező, toxinja idegrendszeri károsodást vagy akár halált okozhat - írja a DailyStar.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek