Tünet

Fájdalmas tünetek: Ez a különbség az influenza, a covid és a megfázás között

Létrehozva: 2022.12.02.

Az orvoslásban kevésbé járatosak könnyen keverik a tüneteket, pedig súlyosságukat tekintve nincs egy kategóriában a három betegség.

 Dr. Céline Gounder epidemiológus felsorolta azokat a jellemzőket, amik alkalmasak a megkülönböztetésükre. Azt azonban hangsúlyozta, hogy a legfontosabb mindháromnál a megelőzés.

Celine Gounder
Céline Gounder szerint fontos a megelőzés. Fotó: wikipedia/dr. Céline Gounder

 

A megfázás torokfájással, orrfolyással, köhögéssel, tüsszögéssel, fejfájással, rossz közérzettel, testszerte jelentkező fájdalmakkal jár.

Az influenza tünetei: láz vagy hidegrázás, lázas érzés, köhögés, torokfájás, orrfolyás, orrdugulás, izom, és testfájdalmak, fejfájás, fáradtság. Néhány ember hányást és hasmenést tapasztalhat, de ez gyakrabban fordul elő gyermekeknél, mint felnőtteknél.

Covidnál számíthatunk lázra vagy hidegrázásra, köhögésre, légzési nehézségre vagy légszomjra, új íz- vagy szaglásvesztésre, fáradtságra, izom és testfájdalmakra, fejfájásra, torokfájásra, orrdugulásra, orrfolyásra, hányingerre, hányásra, hasmenésre.

Mindhárom betegségnél vannak olyan lépések, amelyekkel megelőzhetjük a fertőzést. Ilyen, ha jó minőségű maszkot viselünk, amikor nyilvános helyen tartózkodunk. Fontos a rendszeres kézmosás, az idős és krónikus betegséggel küzdők számára pedig ajánlott a az influenza és a Covid 19 ellen kifejlesztett vakcinák beadatása.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek