Csoda

Megszülettek a világ legidősebb ikrei

Z.A.

Létrehozva: 2022.11.28.

Az embriók több, mint 30 éven át voltak hibernált állapotban.

Rachel és Philip Ridgeway bővíteni szerették volna a családjukat, ezért vállalták a mesterséges megtermékenyítést. A házaspárnak korábban már született 4 gyermeke, akik 8, 6, 3 és majdnem 2 évesek, bár egyik sem mesterséges úton fogant. Lydia és Timothy Ridgeway idén október 31-én született, de az embriókat, amelyekből kifejlődtek, 1992. április 22-én fagyasztották le, ami rekordidőnek számít, írja a Mirror. A Nemzeti Embrióadományozási Központ szerint valószínűleg ők a leghosszabb ideig lefagyasztott embriók, amelyek valaha is élve születtek.

Van ebben valami észbontó. Én alig 5 éves voltam, amikor Isten életet adott Lydiának és Timothy-nak, és azóta is őrizte ezt az életet.

 - mesélte Philip.

Azonban ezt a tudományos teljesítményt hivatalosan nem lehet rekordként elismerni, mivel az Egyesült Államok Betegségellenőrzési és Megelőzési Központja nem követi az adatai között, hogy az embriókat mennyi ideig fagyasztották le. Ennek ellenére nincs bizonyíték arra, hogy valaha használtak fel idősebb embriót sikeres beültetéshez. 

Az embriókat egy névtelen házaspár számára hozták létre, de később a Tennessee állambeli Knoxville-ben található Nemzeti Embrióadományozási Központnak adományozták, abban a reményben, hogy egy másik pár felhasználhatja őket.

Ridgewayék csak abban reménykedtek, hogy tovább bővülhet a családjuk.

Nem akartunk tudatosan olyan embriókat szerezni, amelyeket a világon a leghosszabb ideig fagyasztottak le. Csak azokat akartuk, amelyek régóta vártak.

 Hogy ne vegyék el az embriókat egy másik, babát váró pár elől, Ridgewayék "különleges elbírálás" alatt kérték azokat az embriókat, akiknek nehéz volt befogadót találni.

A pár számára kiolvasztott öt embrióból csak három volt életképes. Mindhármat Rachelbe ültették át. Ridgewayéknek szerencséjük volt, és a három embrióból kettőből baba - az ikrek - fejlődött ki.

A folyamatba a boldog pár a többi gyermeküket is bevonta.

Izgatottak és boldogok voltak velünk örültek minden egyes lépésnél. Imádják a testvéreiket, együtt játszanak, és alig várták, hogy kiderüljön, hogy Isten két fiút, két lányt vagy egy öcsit és egy hugit adott-e nekik.

- mesélte boldogan az édesapa.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek