Dráma

Forgalommal szembe hajtott az M3-ason: megszólalt a szemtanú

Létrehozva: 2022.11.24.

A férfi forgalommal szemben haladt, amíg frontálisan össze nem ütközött egy kamionnal. Idén nem ez az első ilyen eset, a Közútkezelő olyannyira besokallt, hogy nyilvános posztban kérte az autósokat: figyeljenek oda a tetteikre.

Mint arról a Bors is beszámolt, valóságos horrorbaleset történt ma hajnalban az M3-as autópályán: egy kocsi Gelejnél, az M30-as útról szemből hajtott fel Nyíregyháza felé, az M3-as autópályára. 

Valóságos horrorbaleset történt ma hajnalban az M3-as autópályán Fotó: Pexels/illusztráció

Az autó azonban nem haladt sokat, nem sokkal később, 150. kilométernél ugyanis egy kamionnal ütközött frontálisan. Bár az esethez azonnal mentősök és a tűzoltók is kirohantak, nem sokat tehettek az autóban ülő sofőrért:

 csörlővel és feszítővágóval ugyan kiszabadították és a mentők is azonnal megkezdték az életmentést, már nem lehetett rajta segíteni, olyan súlyosan megsérült, hogy a helyszínen meghalt. 

A rendőrök a helyszínelés idejére lezárták a területet, a forgalom fél pályán haladt, az araszoló kocsisorból pedig több szemtanú is látta a borzalmas balesetet.

Eljöttem mellette, és szörnyű volt a látvány, a kocsi leginkább egy összenyomott konzervdobozra hasonlított, nem is egy autóra. Ránézésre lehetett tudni, hogy a bent ülőket a csoda sem menthette meg sajnos

 - mesélte a Borsnak az eset egyik szemtanúja. Hozzátette, hogy gyakran jár a környéken, és szerinte lehetetlen eltéveszteni a jó irányt.

Elképzelni sem tudnom, hogyan ment szembe a forgalommal, lehet, hogy a hajnali fáradtság vagy a figyelmetlenség volt az oka. Mindenesetre a szívem is összeszorult, amikor megláttam

 - szögezte le. 

Ez a mostani sajnálatos módon nem az első eset az idén, sőt több tucatszor hajtottak szemben a forgalommal, fordultak meg vagy éppen tolattak az autósok egy autóúton vagy autópályán: 

alig pár hete például Besenyszögnél hajtott szemben a forgalommal egy autós az M4-es úton, ahol frontálisan ütközött egy szabályosan közlekedővel.

 Az eset során mind a két sofőr súlyosan megsérült, ezen kívül több másik autó is megrongálódott a szétszóródó törmelékek miatt. 

Júniusban szintén az M30-as útnál történt baleset: akkor a sofőr szemben haladt a forgalommal, egészen addig, míg észre nem vette a tévedését. Ekkor azonban fogta magát, megfordult az autópályán, majd lehajtott. 

Azonban a Közútkezelő jelezte: akár pár héten belül is annyi fordulás, tolatás és szembe felhajtás történik az autópályákon, hogy azt már ők sem hagyhatták szó nélkül, és egy válogatás videóval figyelmeztették az autósokat.

Az elmúlt néhány hétben számos alkalommal láttuk, ahogy autósok szabálytalanul megfordultak, visszatolattak vagy a forgalommal szemben haladtak az autópályákon. Ezt annyian és olyan módon tették meg, hogy sikerült egy válogatást összehoznunk belőle. Sajnos

 - írta a Magyar Közút. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek