Sokk

Autók között, a Gyáli út szélső sávjában született meg a kis Marci

Létrehozva: 2022.10.27.

Telefonon instruált a hölgy orvosa és mondta nincs mese, nekem kell a babát odabent hátrabukfenccel megfordítani – mesélte a Borsnak még mindig a friss élmény hatása alatt Boros József rendőrzászlós. Az újbudai járőrt és kolléganőjét kétségbeesett férfi intette le, hogy segítsenek eljutni időben vajúdó, veszélyeztetett terhes feleségével a kórházba. De a kis Marci másképp gondolta, már nagyon ki akart bújni, félre kellett állniuk a körúton, ott kellett levezetni a szülést.

Képünk illusztráció

Forrás: Facebook/OMSZ

Hollywoodot is egy pillanat alatt meghódítaná a koraszülött Marci születésének története, aki kedd éjszaka nem mindennapi körülmények és izgalmak közepette a Könyves Kálmán körűt forgalmában látta meg a napvilágot. A kisbaba ugyanis apukája kocsijában, két rendőr és egy dúla hathatós segítségével született meg. Márton, a kétségbeesett férj intette le a járőrautót, hogy segítsenek neki és veszélyeztetett terhes feleségének időben bejutni a kórházba.

rendőrség, rendőr, járőr, rendőrautó
 Kétségbeesett apuka intette le a járőrkocsit. Fotó: police.hu

 

Félre kellett állni az úton

Már ütöttem is be a gps-be a Nyírő Gyula Kórház címét, 8 percet írt, gondoltam sima lesz 

– mesélte a Borsnak a Boros József rendőrzászlós, 11. kerületi körzeti megbízott. - Elindultunk a kolléganővel, kék villogóval, ők jöttek utánunk. De épp, hogy átértünk a Rákóczi hídon a pesti oldalra, félre álltak. Odamentünk, kérdeztük mi a helyzet, hát a baba nem akart a kórházig várni. Gondoltam ok, ha szülünk, akkor szülünk, beszóltunk az ügyeletre, a központba, riasztottuk a mentőket. Az apuka érthető módon teljes káoszban volt, anyuka vajúdott és még ott volt a négyéves kislányuk is, aki nem egészen értette mi zajlik körülötte, őt átültettük a járőrautóba.

 

koraszülött baba inkubátorban
A babát és anyukáját stabil állapotban vitték a szülés után a koraszülött mentők a kórházba. Fotó: Facebook/OMSZ  (képünk illusztráció)

Telefonon segített az orvos

A kalandos szülés ekkor új fordulatot vett, a baba ugyanis farfekvéses volt, lábbal indult kifelé.

Akkor már kontaktban voltunk az anyuka szülészorvosával, vagyis én, mert a kezembe nyomták a telefont 

– folytatta a hős rendőr. - Felmértem gyorsan a helyzetet, apuka ordít, anyuka ordít, miközben a doki a vonalban éppen azt magyarázta, hogy nincs mese, a baba élete múlhat rajta, már nem volt tolófájás, nekem kell benyúlnom és hátrabukfenccel megfordítanom a csöppséget. Ehhez tudni kell, hogy két gyermekem van, de egyikük születésénél sem voltam végig bent, egyszerűen nem bírtam. Nem eshettem pánikba, de ekkor a sors közbeszólt.

Sok autó megállt mellettük, József kolléganője, Sassné Birinyi Enikő kérdezgette őket, nincs-e véletlenül orvos közöttük. Ha orvos nem is, de egy otthon szülésben jártas dúla pattant ki az egyik kocsiból.

 

"Mindenki sírt, ölelgettük egymást"

- Végül ő fordította meg a kicsit, onnantól már nagyon hamar kint volt Marci. De ekkor jött az újabb pánik, a koraszülött csöppségnek nem volt jó színe és nem sírt fel, nem lélegzett. A dúla elkezdte újraéleszteni, légutat tisztítani, közben megérkezett egy, majd még egy mentő, koraszülött mentő. Mini műszereikkel hamar visszahozták a kicsi babókát, na akkor már mindenki sírt, ölelgettük egymást. Ez egy olyan pillanat volt, amire mindig emlékezni fogunk!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek