Segítség

Máltai Szeretetszolgálat: háromezer fogyatékossággal élő embert segít a Vajda-Papír

MTI

Létrehozva: 2022.10.20.

Háromezer fogyatékossággal élő ember számára egy évre elegendő higiéniai papírterméket adományozott a Vajda-Papír a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak - közölte a karitatív szervezet csütörtökön az MTI-vel.

Mint írták, a Máltai Szeretetszolgálat huszonkét bentlakásos intézményét, tizenhat nappali ellátást nyújtó központját és huszonhét támogató szolgálatát egyaránt ellátják higiéniai papírtermékkel a Vajda-Papír Kft jóvoltából.

Fotó: Bors

A több mint 30 millió forint értékű, 10 tonnányi adományt Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke és a Budaörsi Gondviselés Háza gondozottjai vették át csütörtökön a szeretetszolgálat központjában.

A felajánlott termékekkel - toalettpapírral, papír zsebkendővel és háztartási papírtörlővel - a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fogyatékossággal élőket gondozó teljes hálózatát ellátják egy évig - írták.

A közlemény szerint Kozma Imre atya az adomány átvételekor azt hangsúlyozta, hogy a gondoskodás a fogyatékossággal élő emberekről a szeretetszolgálat egyik legrégebbi küldetése.

"A fogyatékossággal élők életében a találkozások a legfontosabbak, a napi találkozások azokkal, akik segítik őket. Minden nyitott szívű segítő megtapasztalhatja, hogy a sérült embereknek titokzatos erejük van. Képesek átalakítani a szívünket. Megtanítanak arra, mi is a szeretet, amely megment, hogy egy új világ hírnökei lehessünk" - fogalmazott Imre atya a kommüniké szerint.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek