Súlyos higiéniai hiányosságokat tártak fel a Nébih szakemberei egy XI. kerületi étterem helyszíni ellenőrzése során. A konyhatér mennyezete, oldalfala sötétszürkén elszíneződött, olajosan, zsírosan szennyeződött volt. Az egységben a szükséges mosogatóhely hiányában és a korábban kiadott engedéllyel egyezően, kizárólag egyszer használatos edényeket használhattak volna, ennek ellenére a használt fogyasztói edényeket a kiszolgálópultban mosogatták el.
A húselőkészítő csaptelep le volt szerelve, a zöldségelőkészítőben földesárut, a mosogatóban egyéb élelmiszert és elektromos berendezést is tároltak, lehetetlenné téve ezzel az előkészítő helyiségek rendeltetésszerű használatát. A földesáru tisztítása, valamint az üzemi edények mosogatása a konyhatérben történt, akárcsak a húselőkészítő eszközeinek tisztítása, melyeket használat előtt nem fertőtlenítettek. A konyhatéri kézmosó eldugult, a szennyvíz pangott. A melegen tartó pult nem volt bekapcsolva.
A hűtőtérben a különböző higiéniai megítélésű élelmiszereket, így zöldséget, nyers és főtt húst is együtt tároltak, a tészta keveréshez építőipari keverőgépet használtak.
A Nébih a fenti, súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő körülmények miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette. A hatóság továbbá 8 tétel, mindösszesen 95,3 kg nem nyomonkövethető, illetve lejárt minőségmegőrzési idejű élelmiszer alapanyagot és készételt vont ki azonnali hatállyal a forgalomból, valamint felhasználásukat, forgalomba hozatalukat megtiltotta.
Az egység az élelmiszerhigiéniai és élelmiszerbiztonsági hiányosságok kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatta tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.