Forgatás

Western faluban forgatták A helység kalapácsát

Létrehozva: 2022.08.25.

Petőfi Sándor A helység kalapácsa című eposzából film készül, amiben olyan nagy nevek szerepelnek, mint Pindroch Csaba, vagy Ember Márk. A film rendezője Dombrovszky Linda a forgatáson elárulta nekünk, hogy Petőfi művének adaptációjában miért játszanak cowboy felszerelésbe bújtatott színészek és statiszták.

A Metropol ellátogatott A helység kalapácsa című film egy forgatási napjára a Tordasi Westernfaluba, ahol valóban hamisítatlan vadnyugati hangulat uralkodott a rekkenő hőségben. A falut belepték a sarkantyúcsizmás, kalapos színészek és statiszták.

Hogy jön ide a western?

Dombrovszky Linda, a film rendezője egy vallomással kezdte: 

Amikor a színészek meghallották a koncepciót, hogy egy poros westernfaluban forgatunk, először magyarázkodnom kellett

 – mesélte mosolyogva a rendezőnő, hiszen valóban izgalmas rendezői megközelítés a Tarantino filmek hangulatát idéző miliő, amelyben teljes egészében az eredeti Petőfi szöveg hangzik el.

 

Petőfi eposzában van egy olyan hősábrázolás és hangulat, amiről eszébe jut az embernek a western. Petőfi a nagy rónaságban élt és ismerte azt a világot, sok apróság volt, ami alapján azt gondoltunk, hogy ez lenne a legmegfelelőbb formája a megjelenítésnek, ráadásul paródizálva, a könnyebb befogadás érdekében

 -magyarázta a film rendezője, Dombrovszky Linda.

Györgyi Anna: Ez egy zseniális mű

-Petőfi egy nagy fricskát írt meg nagyon bátran, és semmit sem kímélve, tele humorral groteszk dolgokkal. Ha az ember elolvassa rájön, hogy ez egy zseniális mű- mondta Györgyi Anna, aki abban bízik, hogy Petőfi művének filmvászonra való adaptálása közelebb hozza a fiatalokhoz is a költő munkásságát. 

Nekem a kisebbik lányom kamasz, tehát tudom, hogy nagyon meg kell őket hódítani, mert annyira fel van minden gyorsulva. Remélem, hogy ez a film is egy nagyon érdekes megközelítés lesz, tele humorral.

Szervét Tibor: Nagyon vagány az egész

-Elképesztő, hogy Petőfi hogyan tudott 20 éves korában egy ilyen briliáns humorral megírt ironikus, de szeretetteljes művet összerakni - mondta, Szervét Tibor, aki hozzátette, hogy még a gyerekei is csodájára jártak a forgatás mozzanatainak. 

 

Elkértem a kaszkadőröktől a munkavideójukat és megmutattam a gyerekemnek, hogy szinte olyan mint egy Jason Statham film, összességében nagyon vagány az egész.

 

Ferenczi György öröm-munkája

- Lillának, a rendezőnek nagyon-nagyon határozott elképzelései vannak és ezért nagyon jól tudott minket instruálni. Én nagyon élveztem ezt az egészet és tiszta szívvel írtam a vers megzenésítéseket hozzá – magyarázta Ferenczi György.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek