Páratlan

Az orvosok sem tudják miért, de csak egy mellem van

Létrehozva: 2022.08.17.

Alighanem mindenki azonnal kiszúrja, hogy a természet csúnya tréfát űzött a fiatal nővel, ugyanis csak az egyik melle fejlődött ki rendesen. Ő azonban mosolyog saját különcségén, sőt, még TikTok-csatornáján is javarészt szó szerint páratlan mellét teszi meg szárnak.

Becca Butcher pubertás korban vette észre, hogy valami nagyon nem stimmel a testével: az egyik melle ugyanis növésnek indult, pont úgy, ahogy a korabeli lányoknak, a másik azonban nem volt hajlandó lépést tartani. A legtöbben azonban megnyugtatták a fiatal lányt, mondván: ebben az életkorban teljesen természetes, ha a test kissé aszimmetrikusan fejlődik, de ne aggódjon, hamarosan "beéri" a fejletlenebb melle a másikat. Végül azonban nem így lett, sőt, felnőtt korára még szembetűnőbbé vált a különbség.

 

– 13 vagy 14 évesen visszamentem az orvosokhoz, miután egyszer már elküldtek, majd 16-17 éves korom körül megint. Ekkor is csak azt mondták, hogy még nem vagy túl a pubertáson, még nem fejezte be a melled a fejlődést. Gyere vissza pár év múlva. Ekkor már nagyon feltűnő volt. Zoknikkal kellett kitömnöm a melltatómat és magas nyakú felsőt viselnem, hogy elrejtsem, mert nem akartam, hogy tudjanak róla – mesélte Becca egy TikTok-videóban.

Mivel az orvosok gyakorlatilag semmit sem tudtak neki mondani, végül maga ment utána, mi miatt alakulhatott így a teste. Kiderült, alighanem egy úgynevezett Poland-szindrómában szenved. Sir Alfred Poland brit sebész ismerte fel először azt az állapotot, melynek lényege, hogy a test egyik felén nem fejlődnek ki megfelelően bizonyos izomkötegek.

 

Becca azóta nem csak kénytelen volt elfogadni állapotát, de úgy döntött, előnyére fordítja sajátos megjelenését. Ma már nem rejtegeti dekoltázsát, sőt, Tiktok-csatornáján is rendszeresen mesél, emellett alkalmanként viccet is csinál melleiből.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek