Dráma

Azt hitte, csak a takarítószerei miatt viszket a bőre - hónapjai lehetnek hátra a háromgyerekes anyának

Bors

Létrehozva: 2022.07.20.

Már csak hónapjai vannak hátra a háromgyerekes édesanyának, ha nem tudja összegyűjteni a kellő pénzt különleges terápiájára. A rémálma egyszerű viszketéssel kezdődött.

Belevetette magát a nagytakarításba egy 58 éves asszony. Három gyerek mellett ugyanis mindig akadt valami tennivaló. Új tisztítószert kezdett el használni, és azt hitte, hogy viszkető és repedezett keze csak a vegyszereknek köszönhető. A gyermekbölcsőde vezetője felidézte, mikor kezdődtek a problémái, és elmondta, hogy az egyetlen másik egészségügyi problémája csupán egy epekő volt.

– Kezdetben azt hittem, hogy ez egy új tisztítószerre adott reakció, amit a tűzhely tisztításához vettem. Annyira viszketett, és fájt a könyököm, az ízületeim, mindenhol – részletezte az anyuka, aki a legrosszabbtól tartva ment el az orvoshoz. A CT vizsgálatok valóban a legrosszabb félelmét igazolták. Maria Barrynél sajnálatos módon a rák egy ritka fajtáját diagnosztizálták.

– A hír teljesen sokkolt. Összetörtem. Az orvosok megerősítették, hogy egy 9 centiméteres daganatom van, amelyet intrahepatikus kolangiókarcinómának neveznek, és kemoterápiát ajánlottak fel, amelyet májusban kezdtek el – emlékezett vissza arra a pillanatra, amikor az orvosok közölték vele: rákos lett.

Három biopsziát végeztek rajta, amelyek mindegyike eredménytelenül zárult, a negyedik után pedig kiderült, hogy rosszindulatú daganata van. Sajnos Maria nehezen viselte a kezelést. Annyira fáradt és beteg lett, hogy az orvosok úgy döntöttek kemoterápiás pihenőre küldik.

A kezelést már nem folytatva Maria egész élete lecsökkent háromtól egészen hat hónapig kiterjedő időre. A hagyományos kemoterápiával ellentétben a génterápia csak a rákot célozza meg a kezelés során. Ez azt jelenti, hogy kevesebb mellékhatással jár, és Maria úgy véli, hogy ez az, aminek a legnagyobb hasznát venné.

– A génterápiás kezelés, amire szükségem van, nem elérhető az alapellátásban, és havonta 16,500 fontba (kb. 6,2 millió forint) kerül magánúton. Ezért kétségbeesetten próbálok pénzt gyűjteni a GoFundMe oldal segítségével. A teljes összeg az életem megmentésére fog menni. A gyerekeim mind otthon élnek velem, és még nincsenek unokáim. Nem állok készen a halálra, az életért küzdök – nyilatkozta könnyeivel küzdve Maria.

(VIA)
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek