Tragédia

Újra gyerekeket szállít a tomajmonostorai halálbusz

Létrehozva: 2022.06.29.

Változatlanul gyerekeket szállít a tomajmonostorai halálbusz. Mint ismert, három héttel ezelőtt a buszvezető az óvodabuszon felejtett egy négyéves kislányt, és mire a hibát - mintegy 7-8 órával később - észrevették, a gyermek elvesztette az eszméletét a felforrósodott utasterű járműben. Napokkal később elhunyt.

Továbbra is szállít gyerekeket az a horrorbusz, amely három héttel ezelőtt egy tragikus eset színterévé vált. A négyéves Inez Flórát a szülei Tiszaderzsen ültették fel a járműre, de a kialakult gyakorlat szerint ők nem tartottak vele. Több környező település megállapodása szerint ugyanis az óvodásokat és az iskolásokat egy különbusszal szállítják a lakóhelyük és az intézményük között. A kissé távolabb, Kunhegyesen lakó T. István a helyiek elmondása szerint csupán néhány hete ült be először a szóban forgó óvodabusz volánja mögé, ebből kifolyólag alig ismerte a gyerekeket. A végzetes napon az iskolások és óvodások leszállítása során senki nem vette észre, hogy egy kislány az utastérben maradt. A buszvezető a leparkolás után folytatta a délelőttjét, miközben a kis Inez minden bizonnyal a pokoli kínokat élt át a felforrósodott járműben. A gyermeket végül eszméletlen állapotban találták meg több órával később. Három nappal később, a kórházban halt meg.

Egy helybeli elmondta: ismét közlekedik az az iskolabusz, melyben ott felejtették Flórát Fotó: Bors

A Bors a hét közepén Tomajmonostorán járt. Az óvodából ételszag és gyermekzsivaj szűrődött ki, de hiába csengettünk, senki sem nyitott ajtót.

A túloldalon megtaláltuk a buszt. Egy helybeli, László kérdésünkre elmondta: azóta is jár az a jármű, amelyben a tragédia történt. 

Szerettük volna megkérdezni Tomajmonostora polgármesterét, kiderült-e már, hogyan felejthették a gyermeket a buszon, de Fazekas Szabolcs szűkszavúnak bizonyult.

Amíg a vizsgálatok le nem zárulnak, senkinek sem kívánok nyilatkozni – mondta a polgármester. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek