Videó

Soha nem látott felvételek a hétfőn leomlott homlokzatú ház elől

Létrehozva: 2022.06.28.

Módosítva: 2022.06.28.

Most tette közzé a katasztrófavédelem azokat a képsorokat, amiket a hétfői nap folyamán, a mentési munkálatok során készítettek.

Forrás: Katasztrófavédelem

Hétfőn délelőtt háromnegyed tíz körül hatalmas zajjal omlott le Budapest VI. kerületében a Jókai utca 1. alatt lévő ház tető homlokzata. Először az alatta lévő erkélyeket döntötte le, majd a több tonnányi törmelék az utcára hullott. A rendőrség foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés gyanúja miatt elrendelt büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja a történteket.

Mindamellett, hogy az anyagi kár is jelentős, több személyi sérülés is történt. a legsúlyosabban az Operettszínház táncosnője sérült meg: koponyasérülést, gerincsérülést, valamint belső sérüléseket szenvedett. Niki épp a párjával, kéz a kézben sétálgatott az utcán, amikor megtörtént a baj. 

– Nagy zajra lettünk figyelmesek, felnéztünk, és láttuk, hogy zuhan az egész épület. Elkezdtünk szaladni, de a kezünk szétcsúszott. Három, négy percig nem láttam semmit a porfelhőtől, ezért hangosan kiabáltam Nikinek. Végül eszméletlenül találtam meg őt a törmelékek alatt – mesélte Benjamin a Borsnak.

A katasztrófavédelem most hozta nyilvánosságra a helyszínen, a mentési munkálatok közben készített videót, melyen pontosan látszik, milyen pusztítást hagyott maga után a leomló épületrész.

 

Luxuslakásokat építettek

A Portfolio megtudta: az érintett házban épp átalakítás zajlott, 15 luxuslakást kívántak kialakítani a tetőtérben. A 70-180 négyzetméter alapterületű lakásokat 150-400 millió forint közötti áron kínálták volna eladásra, lett volna köztük egy-, kettő-, de háromszintes lakás is.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek