Részeg

Egy pillanat alatt tört össze a család élete: egy részeg sofőr miatt meghalt az 1 éves kisfiú, 5 éves nővére megbénult

Létrehozva: 2022.06.05.

A részeg sofőr belecsapódott a család kocsijába.

Tavaly júniusban nem is lehetett volna tökéletesebb a Clark család élete. Az apa, Vincent és az anya, Lee az első családi házuk megvételére készült, lányuk, Abby izgatott volt a közelgő nyaralás miatt, Oliver pedig kedvenc szavának, a „traktornak” gyakorlásával volt elfoglalva.

Aztán 2021. július 2-án minden összeomlott. Egy barátjuk házához tartottak vacsorázni, amikor egy részeg sofőr belecsapódott az autójukba. Az egyéves Oliver meghalt, az 5 éves Abby deréktől lefelé megbénult.

Vincent, aki szintén majdnem meghalt, eltörte a lábfejét, a lábát, a hátát és a nyakát, és agysérülést szenvedett. A 38 éves Lee-nek több csontja és medencéje is eltört, valamint megszakadt a lépe is.

Most, az első évforduló közeledtével Vincent azt mondja, hogy egy úttörő gatwicki rehabilitációs program reményt ad a családnak, hogy az ötéves Abby újra járni tud.

Sokszor megtettük ezt az utat, de az egész életünk néhány másodperc alatt tönkrement” – mondja Vincent. „A másik autó vezetője ittas volt. Napokkal később a kórházban tértem magamhoz és meghallottam, ahogy a feleségem anyja azt mondta, Oliver meghalt. Olyan volt, mint egy rémálom, egy őrült álom."

Oliver temetésére a baleset utáni napon került sor, a zsidó hagyományoknak megfelelően, de a három életben maradt családtag hónapokig kórházban marad, a rokonok pedig Abby mellett aludtak, amíg a szülei felépülnek.

„Abbynek hiányos gerincvelő-sérülése van, és azt mondták nekünk, nem valószínű, hogy valaha is járni fog” – mondja Vincent. „De ő hihetetlen. Annyira inspiráló volt. Soha nem hagyta abba a játékot, a mosolygást, a boldogságot."

Clarkék megvizsgálták a kezelési lehetőségeket, és felfedezték a Neurokinex-et, amelynek központjai Hemel Hempsteadben, Bristolban és Crawleyban vannak, a Gatwick repülőtér közelében.

„Tevékenység-alapú neurorehabilitációt kínálnak, amely az állandó mozgásról szól, elektromos stimulációval kombinálva, ami igazán fontos volt számomra” – mondja Vincent.

A Neurokinex, amely a „lehetséges újradefiniálás” szlogen alatt működik, elnyerte a Legjobb Neurológiai Rehabilitáció díjat a 2021-es Social Care Awards díjon.

A család a GoFundMe oldal segítségével gyűjtötte össze a kezeléshez szükséges összeget és Abby januárban már el is kezdhette a fejlesztést.

"Aggódtunk, mert Abby nagyon félénk, de már az első órában nevetett. Kifejezetten gyerekeknek szóló programjuk is van, így tudják, hogyan kell szórakoztatva fejleszteni."

Abby napi négy órát edzett a hét öt napján, és mozgásszervi tréningeszközt használt, az egyetlen ilyen eszközt Európában, amely támogatja a betegeket a futópadon, miközben újratanulják a lépésmintákat. Abby erőnléte javult és visszatért némi érzékelés a lábaiba is.

A család azonban reálisan látja a jövőt és tudják, még nagyon hosszú út áll Abby előtt, hogy újra tudjon járni. Mindenesetre a mostani eredményei reménykedésre adnak okot.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135998_auto_resized.jpg
origo.hu

Baleset érte Reviczky Gábor színművészt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27130_resized.jpg?avcount=1713307513
origo.hu

Alig takarja valami Tolvai Reni hatalmas melleit

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17127599_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A sztárjósnő elárulta, melyik pár marad együtt Házasság első látásra végén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17136449_auto_resized.jpg
mandiner.hu

„Minden jogukat elveszítették ahhoz, hogy a jogállamiság kérdésében véleményt nyilvánítsanak” – Schiffer András a brüsszeli botrányról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17136266_auto_resized.png
metropol.hu

„Pokolian jól játszott” – Edzője áradozik a magyar fociválogatott sztárjáról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17135226_auto_resized.jpg
vg.hu

Veszekedésbe fulladt Olaf Scholz kínai látogatása

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27131_resized.jpg?avcount=1713307513
origo.hu

Szexképek kerültek fel az internetre Taylor Swiftről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17117288_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Így lesz csodásan dús a leander - íme az olasz trükk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17134351_auto_resized.jpg
borsonline.hu

12 évente történik ilyen: hatalmas gazdagság vár három csillagjegyre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17130831_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagyon aggódnak a rajongók Zimány Linda miatt - most szúrták ki a testén

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17133644_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiszivárgott! Ők lehetnek a Nyerő Páros új évadának szereplői

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/FtBFJc8Dms7mbbCoDWlvvoqmcWMj_63I81iJBWhHEUE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2I2NzM1YWFhNmFiZTQ3MjI4ZWUzNDM3N2U1YWRhOWEw.jpg
Tragédia

"Csendre és nyugalomra van szükségünk" - Szívszaggató posztban búcsúzott családja a ráckeresztúri repülőbaleset pilótájától

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/vBuKAJglqrtYE5JKhUXNdqvy-IDY6mGzEVuRlQ-w1SM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkZWExOTUyZTM4NTQ0YmM5YThhMzIzYmM2MDk3MjAy.jpg
Botrány

Magyar Péter tüntetését a guruló dollárbotrány egyik cége szervezte