Beszéd

Orbán Viktor: Megvédjük a családokat, a rezsicsökkentést, Magyarország biztonságát

2022. május 16. hétfő 14:48

Ma újra ülésezik a parlament, amelynek egyik legfontosabb pontja a miniszterelnök megválasztása lesz.

Áder János leköszönő köztársasági elnök még április 29-én kérte fel Orbán Viktort az ötödik kormánya megalakítására, a parlament előtti hivatalos javaslattételre pedig május 2-án, az Országgyűlés alakuló ülésén került sor. Korábban Kövér László házelnök benyújtotta napirendi javaslatát, amely szerint május 16-án választja meg az Országgyűlés immár ötödször Orbán Viktort kormányfőnek a köztársasági elnök javaslatára.

Kövér László, ház elnök köszöntötte, a jelenlévőket, a sajtó és a külföldi sajtó képviselőit, ezután megkérte a jelenlévő politikusokat, hogy szavazzanak.

A Fidesz elnökét – aki 2010 óta tölti be megszakítás nélkül a kormányfői tisztséget – 133 igen szavazattal, 27 nem ellenében választották meg a képviselők. Ezzel a miniszterelnök újból hivatalba lépett. Orbán Viktor – akit 1998, 2010, 2014 és 2018 után ötödször választottak kormányfővé – ezután esküt tett az Országgyűlésben.

Majd a házelnök felkérte Orbán Viktort, hogy tegye le esküjét. 

„Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom, miniszterelnöki tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom”  - hangzott el Orbán Viktor eskütétele

Orbán Viktor ötödszörre megválasztott kormányfő a beszéde elején közölte, köszöni képviselőtársainak a támogatást, és a választók bizalmát.Nem felejtem el, hogy a felhatalmazás a magyar emberektől jött. 

„Megdolgoztunk a választók bizalmáért. A választási harcban se magamat, se másokat nem kíméltünk. Külön köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a választáson. Ellenfeleink gondoskodtak róla, hogy a választás soha nem látott ellenőrzés mellett történjen, és kiderült, hogy Magyarországon nem történhetnek választási visszaélések. Köszönetet mondott az ellenzéki aktivistáknak, akik részt vettek a választási megfigyelésben” - mondta. 

Akkor kaptuk a legnagyobb bizalmat, amikor összeállt ellenünk a nemzetközi baloldal és a média világa, Brüsszel és Soros György is a bukásunkra játszott. Nincs semmi pezsdítőbb annál, mint amikor rálőnnek az emberre, és nem találják el. Ilyen győzelmi sorozat példátlan a nyugati világban is - tette hozzá.  

Ez a 2022-es parlamenti választás történelmi leckéje

A magyarok kifinomult veszélyérzékkel és történelmi tapasztalattal rendelkeznek, a magyarok megtanulták, hogy veszély idején a belharc súlyos következményekkel, így országvesztéssel járhat. Most a baj idején az összefogás korparancs.Aki kihúzza magát alóla az veszélyt hoz a nemzetre, és a hazára. Az összefogás nem jön létre magától, a konszenzust nem megkeresni, hanem meg kell teremteni. A politikában ehhez hazaszeretet és jó indulat kell.Számomra ez a 2022-es parlamenti választás történelmi leckéje - tette hozzá Orbán Viktor. 

Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk kora lesz

Európa és a nyugati ember a veszélyek korába léptünk. Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk kora lesz. A háború és a szankciós politika energiaválságot idézett elő, valamint az amerikai kamatemelések elhozták az infláció korát. Mindez pedig elhozza a gazdasági visszaesés korát. iújulhatnak fenyegető járványok, a visszaesés mélyülhet, és felerősödhet a migráció - mondta a kormányfő. 

Az előttünk álló háborús évtized képéhez hozzátartoznak a nyugati világ öngyilkossági hullámai is. Ilyen a nagy európai lakosságcsere programja, amelynek lényege, hogy migránsokkal pótolnák a hiányzó keresztény gyerekeket. Ilyen kísérlet a gender őrület, és a liberális Európa programja. Orbán szerint az utóbb túllép a keresztény Európán, és a közösséget a családjából és hazájából kimetszett egyénben látja. Ebben a helyzetben kell kitűzni az útvonalat Magyarország számára - mondta a kormányfő. 

Ebben a háborúban Ukrajna a megtámadott, és Oroszország a támadó

„A NATO biztos támasz, de nem fogja helyettünk megvédeni Magyarországot. Ha egy ország hadserege gyenge, és népe nem akarja megvédeni magát, akkor azt az országot fogják először megvédeni. A magyar honvédséget megerősíteni, és valódi hadsereggé tenni a legsürgetőbb feladat.”- tette hozzá. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

A Sony Xperia 1 III képalkotásban erős

metropol.hu

Tömeghalál: testek hevernek a szórakozóhelyen – Videó!

mandiner.hu

Hont András: Eddig és ne tovább! Kövér László távolmaradás miatt büntette meg a DK-sokat

ripost.hu

Két mozijegy áráért láthatod pucéran a szuperszexi teniszezőnőt

hirtv.hu

Stílust és hangnemet váltott Jakab Péter

borsonline.hu

Korhatáros kvíz: Szexjáték vagy kutyajáték van a képen? – 18+

mindmegette.hu

A legjobb folyadékpótló gyümölcsök és zöldségek nyárra

borsonline.hu

Elképesztő felfedezés, akár 200 évig is élhetünk, ez kell hozzá

borsonline.hu

Azt hitte terhes, sokkoló diagnózist közöltek a fiatal lánnyal

borsonline.hu

Aggódnak a rajongók: Rengeteget fogyott Tóth Andi, már a bordái is kilátszanak

További cikkek

időközi

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz–KDNP az időközi választásokon

Brutális

Minden anya rémálma: Verte és rángatta a gyereket a bébiszitter