Politika

Nem áll le Márki-Zay Péter: A magyaroknak fürdővízzel kellene leöblíteni a WC-t

2022. május 19. csütörtök 10:08

Márki-Zay Péter a kampányban is arról beszélt, hogy kevesebb vizet kell használni, kevesebbet kell fürödni, hogy így spóroljanak  a magyarok a rezsin, mert a rezsicsökkentést a baloldali kormány eltörölné.

Az már hamar kiderült, hogy ha a Gyurcsány-Márki-Zay-féle baloldal nyert volna a választásokon, akkor azonnal eltörölték volna a kormány rendkívül sikeres és közkedvelt rezsipolitikáját, amelynek köszönhetően a magyarok Európában kiemelkedően keveset fizetnek a rezsiért. Márki-Zay szerint, viszont a rezsicsökkentésre nincs szükség:

Az a baj ezekkel a felelőtlen lépésekkel, mint a rezsicsökkentés is, hogy ezeket nagyon könnyű megígérni, megadni, és rendkívül nehéz megszüntetni" - mondta korábban.

Arról is beszélt, hogy szerinte mi a valódi rezsicsökkentés. Márki-Zay értelmezése szerint az emberek, ha kevesebbet akarnak fizetni, akkor ne használjanak annyi áramot, ne fürödjenek gyakran, ne fűtsenek és ne főzzenek annyit, hiszen végsősorom így lehet faragni a költségekből.

Lehet rezsit csökkenteni, hogyne lehetne: kevesebb vizet kell használni, kevesebb áramot kell használni, kevesebb gázt kell használni" - magyarázta Gyurcsány Ferenc bukott jelöltje.

Arra is volt kész terve, hogy miként spóroljanak az emberek akkor, ha elszabadulnak a világpiaci árak. Szerinte a megoldás, hogy szomszédok, munkatársak, ismerősök járjanak egy autóval, így elosztva a költségeket. Az már fel sem merült benne, hogy általában nem mindenki egy irányba tart, és nem dolgozik ugyanazon a helyen.

Most új ötletet mondott a magyaroknak hogy hogyan lehet kevesebb vizet használni, mégpedig: a magyarok a fürdővízzel öblítsék le a WC-t „tehát az a víz, amit mondjuk, mit tudom én, mire használ, az még utána lehet, hogy a vécé leöblítésére is alkalmas, mondjuk fürdővíz, teszem azt. Tehát vannak ilyen megoldások” 

- hangzott el a Hit rádiónak adott interjúban. 

Ha kevesebb vizet akar valaki használni, akkor víztakarékos vízcsapokat tessék fölszerelni, nagyon egyszerű például, vagy tessék, van egy olyan ismerősöm, kedves barátom, aki ugye a vizet is részben visszaforgatja, tehát az a víz, amit mondjuk, mit tudom én, mire használ, az még utána lehet, hogy a vécé leöblítésére is alkalmas, mondjuk fürdővíz, teszem azt. Tehát vannak ilyen megoldások.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megszökött az elvonóról, de pár nap után megtalálták az eltűnt tévésztárt

borsonline.hu

Megrázó részletek a kórházból: ez vár most a budapesti házomlásban megsérült táncosra

vg.hu

Medvegyev: Moszkva még az oxigénről is lekapcsolja a baltiakat

ripost.hu

Érzéki sztriptíz, teljesen meztelenre vetkőzött a teraszon a bomba testű üzletasszony

vg.hu

Letartóztatták a szökésben lévő Fülöp herceget

mindmegette.hu

Hőségriadó: ezt a 2 dolgot kell mindenképp bevinnünk a szervezetünkbe!

travelo.hu

HORVÁTORSZÁG TELE VAN TERMÉSZETTEL…(x)

borsonline.hu

Kisgyerekes családapa halt meg a Nyerő Páros forgatásán

borsonline.hu

Nem először érte súlyos baleset a budapesti házomlásban megsérült táncoslányt

borsonline.hu

Soha nem látott felvételek a hétfőn leomlott homlokzatú ház elől

További cikkek

Időjárás

Elkezdődött: Pokoli hőséggel tombol ma a kánikula

Tragédia

Újra gyerekeket szállít a tomajmonostorai halálbusz