Gyász

Meghalt Kalifa bin Zájid Ál Nahaján

Létrehozva: 2022.05.13.

Hetvenhárom éves korában elhunyt Kalifa bin Zájid Ál Nahaján, az Egyesült Arab Emírségek államelnöke - jelentette be az ország elnöki hivatala.

Abu-Dzabi, 2022. május 13. 2022. május 13-án közreadott kép Kalifa bin Zájid Ál Nahajánról, az Egyesült Arab Emírségek államelnökérõl Abu-Dzabiban 2007. február 5-én. A sejk 2022. május 13-án, hetvenhárom éves korában elhunyt. A tisztét 2004 óta betöltõ elnök teendõi egy részét régóta féltestvére, Mohamed bin Zájid, Abu-Dzabi trónörököse látta el, az utódlásról még nem érkezett bejelentés. MTI/AP/Az Egyesült Arab Emírségek hírügynöksége

A haláleset miatt az emírségekben 40 napos hivatalos gyászt hirdettek, a minisztériumokban és a magánszektorban pedig háromnapos munkaszünetet rendeltek el.

A halál okát nem közölték.

A tisztét 2004 óta betöltő elnök teendői egy részét régóta féltestvére, Mohamed bin Zájid, Abu-Dzabi trónörököse látta el, és bár az utódlásról még nem érkezett bejelentés, az AP hírügynökség szerint vélhetően ő követi majd az elnöki poszton.

A országot hét emírség alkotja, az 1996-ban elfogadott alkotmány értelmében a tagállamok emírjeinek 30 napja van a következő elnök megválasztására. Mindaddig az elnöki feladatokat Mohamed bin Rásid alelnök, Dubaj uralkodója veszi át.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek