Járat

Életet mentett a 128-as busz lelkész sofőre

2022. május 27. péntek 05:30

Megmentette egy nő életét munka közben a buszsofőr, de nem ez az egyetlen jócselekedete a férfinek.Gimeskövi Károly a Metropolnak elárulta, hogy evangélikus lelkészből, hogy lett sofőr.

Károly a BKV egyik leghíresebb sofőrjévé vált miután a TikTokon felkapták a videót, amiben éppen megáldja az utasait. Az 58 éves férfi azonnal szenzáció lett, ami nem is véletlen, hiszen ritka az, hogy lelkész ül a busz kormányánál. A Metropol felkereste Károlyt, aki részletesen elmesélte, hogy hogyan tért meg illetve, hogy miért kezdett el buszokon “szeretetet átadni”. A története ráadásul nem áll meg ennyinél, hiszen az utóbbi hetek során még egy idős hölgy életét is megmentette.

Egy jól megfogalmazott ima miatt tért meg a lelkész

– A megtérésem nyolc évvel ezelőtt, 2014. november 25-én történt, de buszsofőr csak 2019 óta vagyok – mesélte Gimeskövi Károly, aki 50 éves korában, a második válása után padlóra került. Ekkor jött az életében a vallás és ekkor is tért meg, amit úgy gondol, részben egy jól megfogalmazott imájának köszönhet.

„Karcsi, ha már a buszon vagy, ott is csinálhatnál valamit”

– Öt év után megszólalt bennem egy belső hang, hogy hát akkor el kéne már kezdeni Karcsi ezt a fajta evangelizációt. Először egy kórházban imádkoztunk a betegek gyógyulásáért, de ebbe beleszólt a koronavírus. Isten ekkor belém ültette ezt a fajta dolgot, hogy hát Karcsi, ha már buszon vagy, akkor ott is csinálhatnál valamit – így kezdte el az utasok megálldását a lelkészsofőr, akit cselekedetével felkapott az internet is.

A lelkész fokozatosan vezette be a buszon a szeretet adást

– Én mindig a BKV nevében köszöntöm/köszöntöttem az utasokat, aztán egy idő múlva elkezdtek visszaköszönni. Aztán “udvaroltam” nekik és megköszöntem, hogy miattuk van munkahelyem – mesélte Károly. Állítása szerint volt, amikor állva tapsoltak, annyira meghatotta az utasokat a véleménye, de a sofőr ennyivel nem elégedett meg.

Gimeskövi Károly BKK-sofőr, Metropol
Károly igyekszik szeretetet árasztani  Fotó: Nagy Zoltán

– Elkezdtem nem csak köszöngetni, hanem a szeretetet feléjük irányítani, mert láttam, hogy nagyon lóg az orruk, reggel, délben és este. Ezzel kezdődött, és amikor a szeretetről elkezdtem beszélni, akkor egy idő múlva ezek az utasok elkezdtek figyelni. Egyre többet mosolyogtak – tette hozzá a lelkész buszsofőr, aki egyébként hangsúlyozta, hogy áldani azonban ritkábban szokott a buszon.

„Istent dicsőítő dalszöveget írtam egy AC/DC számra”

A lassan lelkipásztorként tevékenykedő férfi elmondta, hogy dicsőítő dalszövegeket is ír. 

– Az Istentől nem csak azt kaptam, hogy megtérhettem, hanem például a dalszövegírás képességét. Külföldi zenekarok zenéjére dicsőítő szövegeket rögtönzök. Csak bekapcsolom a Youtube-ot, vagy a rádiót, és már jön is rá a szöveg. Így jött egy AC/DC szám is. Körülbelül így hangzik: van az atya, aki elküldte szent fiát hozzánk. Hova? Haza. Van az úr, aki beszél hozzánk. Milyen nyelven? Magyarul. Van az Isten, kinek határa végtelen. Van határa? Nincsen. Van a Teremtő, aki szeret minket. Milyen ő? Szerető. Kétezer év nem sok, nem kevés, éppen elég. Na, mondd ki a nevét! Jézus! Áldjuk őt.

Így mentette meg egy idős hölgy életét

– Éppen megálltam egy buszmegállóban, ahol leszálltak az utasok. A gyalogos átkelőhelyen zöldre váltott a lámpa és egy hölgyre lettem figyelmes. Össze-vissza járkált, ezt a betegséget pedig ismerem. Egyszer csak hanyatvágódott. Utána gyorsan felállt és elindult, de a lámpa már piros volt. Kinyitottam az ajtót és elkaptam a nénit, majd visszavittem a járdaszigetre – mesélte Károly. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Veszélyes átverés terjed a Facebook-on

mandiner.hu

Nógrádi György elmondja, mekkora az esélye annak, hogy Putyin atomfegyvert vet be

borsonline.hu

Váratlanul beindult a szülés a TV2-sztár feleségénél, duplán rátekeredett a köldökzsinór a baba nyakára

hirtv.hu

Migránsok vertek Pride-felvonulókat

ripost.hu

Tedd tepsibe a sárgabarackot, eszméletlen, ami történni fog

vg.hu

Beszólt Putyinnak, már egy szibériai elmegyógyintézetben kezelik az orosz újságírót

origo.hu

Megdöbbentő fordulat: egy harmadik ország is belépett a háborúba

travelo.hu

Lisszabontól Bangkokig - Ezek ma a legboldogabb városok!

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

borsonline.hu

Megrázó képsorok: Három hatalmas UFO bukkant fel az erdőben – videó

borsonline.hu

Rendkívüli közleményt adott ki a TEK a Kis-Dunában elmerült börtönőrökkel kapcsolatban

borsonline.hu

Nyilvánosan mutogatja meztelen testét a szőke szexistennő, lefotózták – 18+ fotó

További cikkek

Támogatás

A magyar gazdák a jövőben is számíthatnak a kormány támogatására

Szívszorító

Gyermekükkel a szíve alatt várta haza párja a Kis-Dunában eltűnt kutyakiképzőt